Over ons

Over ons.

Niet kiezen is met afstand de slechtste keuze​.

ConQuaestor. Mastering finance. De keuze voor één discipline is in deze markt geen eenvoudige. In het werkveld van financials, interim managers en consultants claimen meerdere partijen een positie, zelfs markt- of opinieleiderschap. De verleiding kan groot zijn om nieuwe markten te veroveren door specialismen toe te voegen aan je kennis en kunde. En er zijn genoeg partijen die dat ook doen. 

A jack of all trades, a master of none’. Er zijn misschien meer wegen die naar Rome leiden, maar ConQuaestor legt vanaf 1 april 2004 de focus op finance, en dat doen we over honderd jaar nog steeds. Onze keuze voor deze focus is intern zeker niet zonder slag of stoot gemaakt: kiezen voor één specialisme is ook niet kiezen voor vele andere. Maar wij kennen de agenda van de CFO, wij verstaan zijn vak, en dat bepaalt de agenda van ConQuaestor. Een verbreding van die focus leidt tot een verdeling van je aandacht, en tot een verwatering van je kwaliteit. 

Mastering finance: in essentie bouwen we mee aan de realisatie van de visie en de droom van bestuurders. En om ze te behoeden voor het gevaar dat ze met die droom ook dromers worden: wij verbinden visie aan strategie en sturing, aan zicht op cijfers en feiten. Welke koers kiezen bestuurders? Weten ze wel wat ze aan externe en interne informatie nodig hebben om de juiste beslissingen te nemen? En weten ze hoe ze die gegevens boven water krijgen? Hoe verbeter je vervolgens de processen, en daarmee je resultaten? En hoe behoud je controle, en beheers je de risico’s?

Of we dat nu met Interim Management, Management Consulting of Finance Professionals doen: het gaat om effectieve en efficiënte bedrijfsvoering. En dat draait om cijfers en feiten, en het verhaal achter – en na – de cijfers. 

Kortom: het maken van keuzes is bij ConQuaestor aan de orde van de dag, net als bij andere organisaties. Maar het aantal dilemma’s is met ‘Mastering finance’ wel een stuk minder. 

Kernwaarden

Betrokken

Wat maakt jou – en daarmee ConQuaestor – nu succesvol? Wat bepaalt onze aantrekkingskracht voor opdrachtgevers en nieuwe collega’s? Wij denken dat dit komt door betrokkenheid: alleen door betrokken te zijn zie je wat er moet gebeuren, wat daarvoor nodig is, en kun je dit succesvol in de praktijk brengen.

Leergierig

Wie veel van zichzelf durft toe te voegen aan de regels onderscheidt zich, groeit en wordt succesvol. Dat geldt voor jou, dat geldt voor ons als ConQuaestor, het geldt ook voor onze opdrachtgevers. En als ‘toevoegen aan de regels’ betekent dat je soms de grenzen opzoekt en ze overschrijdt, dan weet je in ieder geval waar ze liggen.

Ondernemend

In ons vak en in ons bedrijf kennen we de regels van het spel: in onze wereld zijn dat er nogal wat… Het mooie van ondernemen volgens ConQuaestor: de kaders zijn bekend, maar iedereen –opdrachtgevers en collega’s – heeft daarin een eigen stijl, eigen ruimte en eigen initiatief. ​

Wij werken voor

Logo team EIFFEL

Team EIFFEL

ConQuaestor is onderdeel van Team Eiffel. Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.