Algehele administratieve revisie.

Project details

Client

Delta Energie

Date

26 October, 2018

Categorie

Finance Professionals

Met een team van ConQuaestor de complete administratie van een bedrijf runnen, hoe leuk is dat! We deden het voor DELTA Energie, dé Zeeuwse leverancier van groene stroom en gas.

In de eerste helft van 2019 werd DELTA Energie overgenomen door het Zweedse Vattenfall. De overname had ook gevolgen voor de financiële administratie. Die draaide nog in het Shared Services Center (SSC) van voormalig zusterbedrijf DELTA Fiber Nederland en moest worden overgezet naar het SSC van Vattenfall. Deze migratie zou echter pas begin 2020 plaatsvinden. En in de tussentijd had DELTA Energie natuurlijk wel een goedlopende administratie nodig.

De algehele Financiële administratie

DELTA Energie vroeg ConQuaestor om hulp. Niet gewoon een handje bijsteken, maar de hele administratie overnemen én de overstap naar de Vattenfall-omgeving voorbereiden. Als senior finance manager ben ik die uitdaging aangegaan, samen met een aantal junior consultants. In juni 2019 zijn we bij DELTA begonnen en nu, begin 2020, zitten we in de eindfase.

“Zo laten we onze toegevoegde waarde zien.”

 

Financiële administratie cleanup

Via het goed beveiligde verbindingen kregen we toegang tot de financiële administratie in het SSC van DELTA Fiber Nederland, zodat we aan de slag konden. Daarbij hebben we veel meer gedaan dan de werkzaamheden continueren. Kort samengevat hebben we in ruim zes maanden tijd flink geruimd, geschoond en verbeterd. Van de crediteurenadministratie tot de kosten en de balansdossiers, alles is door ons onder de loep genomen. Tot slot hebben we de administratie klaargemaakt voor migratie van de Navision-omgeving van DELTA Fiber Nederland naar de SAP-omgeving van Vattenfall.

Ook implementatie nieuwe financiële administratie

DELTA Energie is heel tevreden over het vele werk dat we hebben geleverd en over de fijne samenwerking. Daarmee heeft dit project bovendien een staartje gekregen: we mogen helpen om de administratie ‘zo zacht mogelijk te laten landen’ bij Vattenfall. Samen met een van de junior consultants blijf ik hierbij tot april van dit jaar betrokken.

Mooi aan het vak Finance Consultancy

Ondertussen kijk ik met veel voldoening terug op wat we samen hebben gepresteerd bij DELTA Energie. Het is ontzettend leuk om een financiële administratie zo aan te pakken en junioren het mooie van het vak bij te brengen. Ze hebben in het afgelopen half jaar met alle aspecten van een administratie te maken gekregen. Van mij mogen er zeker meer van dit soort opdrachten komen. Daarin kunnen we als ConQuaestor echt onze toegevoegde waarde bewijzen.