Project Control Specialist - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Finance Specialist » Project Control Specialist

Project Control Specialist

Pak de leiding over complexe projecten

Project Control

Wat doet een Project Controller?

Een Project Controller is een veelzijdige expert op het gebied van financieel beheer van complexe projecten. Hij beheert deze projecten vanaf de offertefase tot en met de eindfase. Een Project Controller is een krachtige en doortastende procesbewaker met een gedegen financiële achtergrond. Een verandermanager en beïnvloeder pur sang die zich vaak op meer dan één project tegelijk richt. Gestructureerd, efficiënt en doelmatig.

Aan het begin van je Project Control carrière start je vaak als Project Administrateur- een vooral uitvoerende rol gericht op facturatie en dossiervorming. Gaandeweg leg je een professionaliseringstraject af met groeiende complexiteit van projecten, waarbij je steeds meer van jouw kennis en kunde gaat toepassen. Van reporting tot forecasting en van het maken van prognoses tot het managen van contracten. Zo groei je van Project Administrateur, via Project Controller tot Senior Project Controller en wellicht door tot Manager.

Een aantal praktijkvoorbeelden:

  • Ondersteunen bij Business Cases door bijvoorbeeld het uitwerken van de voor- en nadelen van een projectvoorstel en het adviseren over de meest optimale keuze.
  • Zorgdragen voor standaarden, procedures en een consistent en robuust ‘Project Controls Framework’, met als uitgangspunt het beheersen van de voortgang van het project. Grip houden op planning, kosten, kwaliteit en budget monitoren.
  • Het doen van verbetervoorstellen om alle projectinformatie en -kennis binnen de organisatie te borgen.
  • Er zijn meerdere financiële functies die binnen dit vakgebied passen zoals bijvoorbeeld:
    Cost Controller, Programma Controller, Portfolio controller, Manager Project Administratie.

ConQuaestor Academy

De wereld blijft veranderen en wij veranderen mee. Want wanneer ben je nu écht “klaar met ontwikkelen”? Wij denken nooit. Blijvend investeren in opleiding en uitdaging zijn de ingrediënten om talenten maximaal tot hun recht te laten komen. Als Project Controller sluit je daarom aan bij ons Competence Center. Hier deel je jouw kennis en ervaring met de andere professionals actief in dit vakgebied. En gedurende dit carrièrepad gaan we samen met jou besluiten wanneer het tijd is voor een specialistische vervolgopleiding. Bijvoorbeeld een post HBO opleiding tot Project Controller.

Er valt nog veel meer te vertellen over dit vak. Heb jij het gevoel dat Project Control goed bij jou zou kunnen passen? Neem dan contact met ons op om een gesprek aan te gaan.Verder praten over de mogelijkheden als Finance Specialist?

Portret Judith Beuse
Judith Beuse
Senior Recruiter