Finance & Control Specialist - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Finance Specialist » Finance & Control Specialist

Finance & Control Specialist

Inzetten van cijfermatig inzicht en analytisch vermogen

Finance Control

Wat doet een Financial Controller?

Het uiteindelijke doel van een Financial Controller is om de financiële status van een organisatie of een project te kunnen beheersen, bewaken en te verklaren aan de hand van de feitelijke financiële informatie. De kwaliteit, volledigheid en de toegankelijkheid van de financiële data is hiervoor essentieel.

Als Financial Controller moet je in staat zijn om alle data binnen een organisatie te localiseren, te verzamelen, te verwerken en te analyseren. Eén van de grote uitdagingen is hier om grip te krijgen op de datastroom en een manier te vinden om deze stroom van informatie jouw kant op te leiden. Vervolgens kan je aan de slag gaan met het analyseren van de cijfers, het opstellen van diverse rapportages, het inrichten van budgetten, het adviseren van ontwikkelingen op financieel gebied en het veranderen van processen.

Een aantal praktijkvoorbeelden:

  • Opstellen van periodieke rapportages zoals jaarrekeningen en maandrapportages.
  • Analyseren van financiële gegevens, het signaleren van trends en de ontwikkelingen op de financiële markt.
  • Opstellen van KPI’s, het bewaken van begrotingen, budgetten en het signaleren van risico’s.
  • Onderhouden van contact met de Accountant en andere financiële adviseurs, en ondersteuning bieden aan het Management bij het opstellen van hun financieel-economisch beleid.
  • De kwaliteit van de financiële administratie borgen.

ConQuaestor Academy

De wereld blijft veranderen en wij veranderen mee. Want wanneer ben je nu écht “klaar met ontwikkelen”? Wij denken nooit. Blijvend investeren in opleiding en uitdaging zijn de ingrediënten om talenten maximaal tot hun recht te laten komen. Als Financial Controller sluit je daarom aan bij ons Competence Center. Hier deel je jouw kennis en ervaring met de andere professionals actief in dit vakgebied. En gedurende dit carrièrepad gaan we samen met jou besluiten wanneer het tijd is voor een specialistische vervolgopleiding. Bijvoorbeeld een opleiding Post Master Register Controller.

Wil jij de verder door ontwikkelen op het gebied van Finance & Control? Wil je investeren in je carrière en jouw toekomst? Aarzal dan niet om contact met ons op te nemen.Verder praten over de mogelijkheden als Finance Specialist?

Portret Judith Beuse
Judith Beuse
Senior Recruiter