Business Control Specialist - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Finance Specialist » Business Control Specialist

Business Control Specialist

Business Control is een vak apart. Snap jij waarom?

Diensten Young Professional

Wat doet een Business Controller?

Als je kiest voor het vak van Business Control dan wil je waarde creeren door de manier waarop bedrijven hun business aansturen en uitvoeren te optimaliseren. Dit doe je door de juiste mensen met de juiste informatie op het juiste moment samen te brengen. Je verbetert de kwaliteit van de besluitvorming door al vroeg mee te denken over de haalbaarheid van plannen en te zorgen dat besluiten zoveel mogelijk fact-based zijn. Je zorgt er ook voor dat de plannen en acties op tijd en door de juiste mensen worden uitgevoerd.

Kortom: Je bent continu bezig met de besturing, het sturen van de organisatie naar de gestelde doelen. En daarbij gebruik je elke informatiebron, zowel financieel of operationeel, en denk je na hoe je de data kan omzetten in bruikbare sturingsinformatie (KPI/KSF). Je onderzoekt of het huidige besturingsmodel past bij de huidige strategie en of er wellicht een optimalisatieslag gemaakt kan worden.

De afgelopen tijd hebben de Business Controllers bij ConQuaestor zich gestort op interessante projecten.

Een aantal praktijkvoorbeelden:

  • Opzetten van een sales- en operations planningsproces voor een grote telecom provider zodat omzet en kosten meer in lijn geforecast kunnen worden.
  • Meewerken aan innovatieve business modellen bij een bekende organisatie binnen de Energiemarkt, zoals zonnepanelen en isolatieproposities.
  • Een financieel besturingsmodel inrichten voor een projectenorganisatie – Hoe gaan ze sturen? Welke overlegstructuren zijn er nodig? Wat zijn de taken en bevoegdheden? Welke informatie is nodig? Wat is de output en voor wie is deze bestemd?
  • Een Business Control functie inrichten voor een nieuwe Business Unit etc.

ConQuaestor Academy

De wereld blijft veranderen en wij veranderen mee. Want wanneer ben je nu écht “klaar met ontwikkelen”? Wij denken nooit. Blijvend investeren in opleiding en uitdaging zijn de ingrediënten om talenten maximaal tot hun recht te laten komen. Als Business Controller sluit je daarom aan bij ons Competence Center. Hier deel je jouw kennis en ervaring met de andere professionals actief in dit vakgebied. En gedurende dit carrièrepad gaan we samen met jou besluiten wanneer het tijd is voor een specialistische vervolgopleiding. Bijvoorbeeld een post HBO opleiding tot Business Controller.

Afhankelijk van het ervaringsniveau dat jij meebrengt kan je worden ingezet op verschillende rollen die binnen het spectrum van Business Control passen.Verder praten over de mogelijkheden als Finance Specialist?

Portret Judith Beuse
Judith Beuse
Senior Recruiter