Business Analytics Specialist - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Finance Specialist » Business Analytics Specialist

Business Analytics Specialist

Duik (diep) in de data en faciliteer

Business Analytics

Wat doet een Business Analist?

Op elke finance- en reporting afdeling zijn ze wel te vinden. De collega’s die je altijd kunnen helpen wanneer je er even niet uitkomt met je excel formule. Diegenen die niet houden van repeterende werkzaamheden, zij die altijd op zoek zijn naar efficiëntie en naar het verbeteren van rapportages. Ze zijn een kei in het doorgronden van cijfers en het aanleveren van financiële analyses richting het management van een organisatie.

Om goede en overzichtelijke sturingsinformatie samen te stellen, moet je een goed inzicht hebben in de Business Intelligence oplossingen die je kan inzetten om de benodigde informatie te destilleren uit de organisatie en uit de al bestaande IT omgeving. Vervolgens moet de financiële analyse helder en begrijpelijk gerapporteerd en gepresenteerd worden aan het management, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een dashboarding tool.

Om deze rol goed te kunnen uitvoeren zal je veel kennis nodig hebben van Excel, maar ook van VBA of van ETL processen zoals PowerQuery, PowerPivot, Alteryx en andere ****.

Een aantal praktijkvoorbeelden:

  • Bijstaan van de reportingafdeling bij het optimaliseren van rapportages en de verbeteringen doorvoeren in bestaande Excel rapportage.
  • Begeleiding bieden aan een organisatie tijdens het maken van een keuze uit verschillende dashboarding tools, zoals PowerBI of Tableau.
  • Meewerken aan het schrijven van de functionele en technische requirements van een nieuw ERP systeem, en het beschrijven van de datamodellen.
  • Ondersteunen van de organisatie tijdens de implementatiefase van een nieuw BI platform. Waarbij je de informatieprocessen en –behoeften van de organisatie niet uit het oog verliest.

ConQuaestor Academy

De wereld blijft veranderen en wij veranderen mee. Want wanneer ben je nu écht “klaar met ontwikkelen”? Wij denken nooit. Blijvend investeren in opleiding en uitdaging zijn de ingrediënten om talenten maximaal tot hun recht te laten komen. Als Business Analytics & Reporting specialist sluit je daarom aan bij ons Competence Center. Hier deel je jouw kennis en ervaring met de andere professionals actief in dit vakgebied. En gedurende dit carrièrepad gaan we samen met jou besluiten wanneer het tijd is voor een specialistische vervolgopleiding. Bijvoorbeeld een opleiding Post Master Data & Analytics.

Zie jij jezelf terug in deze vernieuwende functie? Wil jij de komende jaren investeren in jouw carrière en deze specialisatie? Wij staan klaar om het gesprek met jou aan te gaan.Verder praten over de mogelijkheden als Finance Specialist?

Portret Judith Beuse
Judith Beuse
Senior Recruiter