Finance Professional - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Finance Professional

Finance Professional

Doorgroeien, ook op persoonlijk vlak

Beginnen aan de voet

Het Development Program van ConQuaestor is hét programma voor de financial die zich verder wil ontwikkelen en de komende twee jaar hier serieus in wil investeren.


Vakinhoudelijke
trainingen

 • Financial Planning & Control
 • Business Control
 • Project Control
 • Draaitabellen
 • Powerpivot
 • PowerBI
 • Tableau

Persoonlijke
vaardigheden

 • Assertiviteit en sensitiviteit
 • Adviseren
 • Storytelling / PPT
 • Agile & Scrum
 • Lean Orange Belt

Jij beheert de basis van het Finance vak, tijd voor de volgende stap

Doorgaans weet je na 2 jaar als financial gewerkt te hebben nog niet precies de financiële richting die je op wilt gaan. En je bent ambitieus genoeg om hiermee aan de slag gaan. Dan zit je goed bij ConQuaestor. Vragen als “Wat wil ik nou bereiken?” en “Hoe ga ik dat doen?” worden allemaal beantwoord door een goede begeleiding en doordat je met collega’s een traject start die ook de antwoorden op deze vragen zoeken. Samen met 10-12 andere professionals start je binnenkort aan het Development Program van ConQuaestor. Wij creëren een setting die ervoor zorgt dat jullie elkaar kunnen ondersteunen in je oriëntatie en ook dat jij je direct thuis voelt.

Wat kan ik verwachten

Het Development Program zit boordevol ontwikkelingen. Zo is er een programma ontwikkeld dat in het teken staat van het maken van een beslissing: waar wil ik mij in specialiseren? Het doel is dat jij aan het eind van het Development Program zelf het antwoord op deze vraag kan geven en stappen kan gaan ondernemen om dit te bereiken. Tijdens dit programma werk je aan jouw hard- en soft-skills door middel van cursussen en trainingen. Hieronder vind je een overzicht van de trainingen, cursussen en opleidingen die je kunt verwachten:

 • Vakinhoudelijk trainingen, bijvoorbeeld de light versie van IFRS, Lean Six Sigma Greenbelt
 • Persoonlijke vaardigheden, bijvoorbeeld het faciliteren van (kennis) workshops, adviesvaardigheden, Business English, organisatie-sensitiviteit, overtuigend schrijven, storytelling en presentaties maken situationeel leidinggeven
 • IT vaardigheden, bijvoorbeeld visualisatie en business analytics
 • Projectmanagementvaardigheden, bijvoorbeeld Agile, Scrum, BPM
 • E-Learnings, bijvoorbeeld Prince 2 (Foundation en Practitioner), Google Analytics, SAP Crystal Reports

De Competence Centers van ConQuaestor

Tijdens deze cursussen en trainingen wordt ook voor het eerst kennis gemaakt met Competence Centers. In het Competence Center wissel je vakinhoudelijke kennis met de ConQuaestor professionals uit. De bedoeling is dat er drie Competence Centers worden uitgekozen om specifieke vakken of workshops in te volgen om deze Competence Centers beter te leren kennen. Tegelijkertijd zal je werken bij verschillende bedrijven waar je een grote diversiteit aan projecten uitvoert. Deze projecten zullen het af en toe vereisen dat je uit je comfortzone moet stappen, maar dit heeft uiteraard een doel. Dit zorgt er namelijk voor dat je aan het einde van het traject van twee jaar voldoende kennis, ervaring en bagage hebt om als volwaardig Finance Professional een goed onderbouwde keuze te maken voor een specialisatie binnen het Finance domein.

Keuze gemaakt, wat nu?

Nadat je het traject hebt afgerond en je een weloverwogen keuze kan maken voor een specialisatie komt er een moment dat je kunt doorgroeien en verder gaat als Finance Specialist. Als Finance Specialist kan de professional meer gerichte opdrachten doen die aansluiten bij zijn of haar specialisatie.

Ontwikkelpad

0 – 0,5 jaar:

Je start direct met een eerste opdracht. Er is dus eigenlijk geen ruimte om even rustig te bedenken wat je wilt gaan doen. Het eerste half jaar staat vooral in het teken van je draai vinden binnen ConQuaestor, de organisatie leren kennen en kijken of dit is wat je wilt gaan doen. Er komt een hoop op je af waardoor het voor sommigen misschien overweldigend is. Dit zorgt er wel voor dat als je het echt wilt, dit het moment is om het te laten zien.

0,5 – 2 jaar:

De ontwikkelperiode. Tijdens deze periode zul je de vragen “Wat wil ik nou bereiken?” en “Hoe ga ik dat doen?” gaan beantwoorden. Het is best een pittige periode waarin je de weg moet vinden naar jouw toekomst. Zo zul je aan het einde van de periode moeten kunnen beslissen of je je wilt verdiepen in bijvoorbeeld Business Analytics of Business Control, met het volgen van een bijbehorende specialistiche opleiding. Dit alles doe je uiteraard niet alleen. Tijdens deze periode zul je nauw samenwerken met je business manager zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

2 – 2,5 jaar:

Je gaat samen met je collega’s waarmee je het development program bent gestart op een wildernis trail. We verklappen nog niets, maar het wordt gaaf én spannend…

Verder praten over de mogelijkheden als Interim Professional?

Portret Judith Beuse
Judith Beuse
Senior Recruiter

Bel mij terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.