Vincent Hildering - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Ervaringen »

Vincent Hildering

Innovatief werken

Voordat ik bij ABN Amro aan de slag ging, als FinanceTrainee van ConQuaestor, dacht ik dat de grootte en complexiteit van het bedrijf zouden doorwerken in de taken op de werkvloer. Ik dacht dat het werk vooral heel gedetailleerd zou zijn en gefocust op één ding. Sinds ik hier zit, weet ik dat dit anders is. Vanuit een overkoepelend perspectief ben ik bezig, waardoor ik veel van het proces zie. Zo leer ik om de consequenties van mijn werkzaamheden te begrijpen en in te zien. Dat stimuleert mij om eigen initiatieven te nemen.
ABN Amro zag ik altijd als voorloper, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheidsveranderingen, digitalisering en innovatieve producten zoals Tikkie. Vernieuwing zit in het DNA van de bank. Dit zie je terug in de verantwoordelijkheden die ik krijg. Proactiviteit wordt gewaardeerd. ABN verwacht communicatief sterke financials, die sneller dingen bereiken. Hierbij hebben de soft skills-trainingen van ConQuaestor me erg geholpen.

De deur staat altijd open

In mijn functie, ik zit als financieel data-analist op de afdeling accounting sourcing, leveren allerlei entiteiten data aan. Het dagelijkse werk bestaat voornamelijk uit de beheersing van de datakwaliteit. Ik zorg ervoor dat alle bronsystemen die we centraal aanleveren, goed functioneren. ABN zag ik als formele organisatie, maar dit is zeker meegevallen. De deuren staan altijd open en afdelingen kunnen onderling goed met elkaar overweg. Er wordt flink wat verantwoordelijkheid bij mij gelegd, maar daar krijg ik veel vrijheid voor terug.

In het afgelopen jaar heb ik veel nieuwe vaardigheden ontwikkeld. Met behulp van data-analyse software heb ik een aantal scripts ontwikkeld, deze software had ik nog niet eerder in de praktijk gebruikt. Hiermee zijn een aantal dashboards opgezet waarmee we nu de data monitoren.

ABN als familiebedrijf

Hiervoor zat ik via ConQuaestor bij een familiebedrijf. ABN Amro heeft weer een hele andere structuur van samenwerken en complexere financiële processen. Ik vind het boeiend om deze twee verschillende structuren van management mee te maken.Wat mij opvalt is dat banking om minder ‘tastbare’ producten gaat. Ik ken niet alle producten inhoudelijk en moet met veel systemen leren omgaan die als schakels aan elkaar gekoppeld zijn. Het doorgronden hiervan heeft mij wel wat tijd gekost. Ondanks de grootte wordt er veel energie gestoken in het verbeteren van de communicatie-lijnen. Collega’s staan open voor samenwerking en ik voel me daardoor nooit bezwaard om vragen te stellen. Dit jaar heb ik ervaren om niet alleen goede beslissingen te kunnen nemen maar deze ook helder te onderbouwen.

Mijn vijfjarenplan is om zo veel mogelijk veelzijdige werkervaring op te doen op het gebied van Financial Accounting. Ooit hoop ik een tijd in het buitenland te mogen werken, in een geheel andere cultuur. Het lijkt me spannend om mijn vermogens in een andere omgeving te testen.

ConQuaestor’s “Improving your performance” is mijn drijfveer.

Ook benieuwd geworden naar het Finance Talent-programma en zie jij jezelf als Future Finance Leader?

Portret Vincent
bel mij