Sui Cheung - ConQuaestor

ALTIJD AAN DE BAK

Sui Cheung Finance Professional ConQuaestor portret
Sui Cheung
Finance & Control Professional

Als je van opleiding en afwisseling houdt

In een vaste baan heb je het vaak al snel gezien: dezelfde collega’s, dezelfde manier van werken… Daarom heb ik voor ConQuaestor gekozen. Hun Development Program is ook heel fijn. Je krijgt de kans om mooie opdrachten te doen, terwijl je blijft leren. Geen voltijd studie, maar praktische cursussen naast je werk waar je veel van opsteekt.

Financiële processen verbeteren

Mijn eerste opdracht was bij het Nederlandse pensioenfonds, een initiatief van verzekeraar ASR. Ik zat er op een nieuwe afdeling, met maar één andere collega. Het werk varieerde van begrotingen en prognoses maken tot het verwerken van betalingen en andere administratieve taken. Ook heb ik geholpen de efficiency te verhogen en financiële processen te verbeteren, door ze anders in te richten en verder te automatiseren.

Veel vrijheid

Nu werk ik bij Schiphol Group, aan het beheer van de materiële vaste activa. Dat zijn bijvoorbeeld alle winkels, liften, gates en ga zo maar door. Straks gaan we over naar een nieuw beheersysteem in de cloud, de inrichting daarvan zijn we nu al aan het voorbereiden. Ik neem het werk over van iemand die met pensioen gaat, hij werkt me momenteel in. Ik heb veel vrijheid. Niet ‘dat doen we hier al jaren zo’, maar zelf dingen bepalen. Dat vind ik leuk.

Eigen begeleider

Zowel bij Schiphol als ConQuaestor is iedereen erg behulpzaam. Dat had ik niet verwacht in een interim cultuur. Je bent allemaal collega’s en géén concurrenten. Je ziet elkaar regelmatig, bij cursussen en borrels, en wisselt kennis en ervaringen uit. Soms ga je ook samen eten na een training, zoals in je studietijd. Verder heb je een eigen begeleider, die je regelmatig belt en tips geeft. Loop je ergens tegenaan, dan kun je altijd om raad vragen.

Senior finance posities

Mijn next steps? Nog meer leren, meer verantwoordelijkheid krijgen en meer op analytisch niveau bezig zijn. En straks in senior functies werken, natuurlijk. Het moet je liggen om interim opdrachten te doen. Als je van vastheid houdt, is het niets voor jou. Wel als je veel wilt zien. Met de kennis en ervaring die je bij ConQuaestor opdoet, kun je echt overal werken. Je komt altijd aan de bak.

bel mij