Sarah Mojahid - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Ervaringen »

Sarah Mojahid

Continue verbeteren voor groei

Sarah
Sarah Mojahid
Trainee ABN AMRO Finance Programma

Als Trainee van ConQuaestor zit ik nu in het ABN AMRO Finance Talent Programma. Hier werk ik aan de maandafsluiting en richt ik mij op het bedenken en doorvoeren van verbeteringen in taken en processen, als medewerker accounting bij de ABN AMRO Hypotheken Groep, te Amersfoort. Erg divers en uitdagend!
De ABN AMRO Hypotheken Groep houdt zich bezig met de hypotheekactiviteiten binnen ABN AMRO en verstrekt hypotheekproducten via verschillende brands, waaronder MoneYou en Florius.

Onderscheiden van informatie

Daarnaast werk ik aan een (vertrouwelijk) innovatief project dat al enige tijd loopt, ik schrijf een business case voor het block chain onderdeel. Hierbij moet ik veel met externe partijen samenwerken. Best lastig als je nog niet goed in de materie zit. Maar met een “frisse blik” kon ik snel goed onderscheiden welke informatie wel en niet noodzakelijk is. Nu zie ik zelfs kansen die nooit eerder gezien zijn. De praktijk is echt anders dan de boeken theorie.

“Wegens een opzegtermijn moesten we wel even op haar wachten, maar ze is het wachten waard!”

Marina Bakker, Manager Accounting & Reporting ABN Amro Hypotheken Groep

Prettige en leerzame werksfeer

Ik dacht dat ABN AMRO een hele formele bedrijfscultuur had. Dat valt best mee. Complex is het wel. Maar een goede inwerkperiode met een toegewezen Buddy helpt niet alleen vakinhoudelijk maar ook organisatie technisch. Veel vrijheid krijg ik om mijn dag zelf in te plannen en het echt zelf te doen. Ik leer ook werken met nieuwe tools zoals Power BI. Dat ik extern ben, voel ik nergens aan. Op kantoor wordt er iedere dag samen geluncht en wordt er gewerkt op flexplekken. Zo leerde ik al snel allerlei collega’s kennen van verschillende afdelingen. Had al direct een kennismakingsgesprek met de CFO van ABN AMRO Hypotheken Groep. Zo voelt iedereen gelijk op kantoor. Dit zorgt voor een hele prettige werksfeer. Daarnaast zijn er veel workshops op het gebied van zelfontplooiing – zo volgde ik er laatst een over zakelijk tekenen.

Een mooiere wereld begint bij ABN AMRO

Werken bij ABN AMRO is niet alleen iets betekenen voor de financiële wereld, maar ook voor de wereld om ons heen. Zo is binnenkort de Foundation Day – een dag die samen met de Johan Cruyff foundation wordt georganiseerd. Alle medewerkers van ABN AMRO krijgen de keuze of ze iets sportiefs of iets met kunst willen doen. Ik koos ervoor om met kinderen met een verstandelijke beperking te gaan sporten. Deze sociaal-maatschappelijke betrokkenheid is tevens terug te zien in de onderlinge verhoudingen in het team. Mensen zijn niet alleen bij elkaar betrokken op het gebied van werk, maar ook op een meer persoonlijk vlak. Dit geeft een fijne vertrouwensbasis voor de onderlinge samenwerking.

Van ABN AMRO …naar CFO

Een jaar geleden ben ik afgestudeerd en wat werkervaring betreft ben ik nog nat achter de oren. Mijn voornaamste doel is nu dan ook om veel werkervaring op te doen bij ABN AMRO. Doordat ABN AMRO zo groot is, heb ik het gevoel dat als ik genoeg mijn best doe, ik overal heen kan. Ik krijg veel verantwoordelijkheid. Mijn collega’s staan altijd open voor vragen – hoe druk ze ook zijn. Tegelijkertijd mag ik alles wat ik wil oppakken en onderzoeken. Hier maak ik gretig gebruik van, om zo voor mijzelf te onderzoeken waar mijn toekomst ligt. Stiekem droom ik ervan ooit CFO te worden. Leiddinggeven trekt mij. Bij ABN AMRO krijg ik de kans en ruimte om deze kant van mijzelf te ontwikkelen en kan ik verder horizontaal en verticaal groeien, ook op persoonlijk vlak.
Het traineeship van ConQuaestor biedt mij tegelijkertijd de mogelijkheid te werken aan mijn soft skills – vaardigheden die, ook als CFO, onmisbaar zijn voor een verdere carrière.

Ook benieuwd geworden naar het Finance Talent-programma van ABN AMRO en zie jij jezelf als een Financial Leader?

bel mij