Ruben Stricker - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Ervaringen »

Ruben Stricker

Proactieve
Groei

Financial Control Retail Ruben Stricker ConQuaestor
Ruben Stricker
Financial Controller ABN AMRO

Proactieve houding, snellere groei

In 2018 studeerde ik af als bedrijfseconoom. Nu werk ik als Financial Controller bij ABN AMRO op de Amsterdamse Zuidas. Meteen bij een grote bank, tot nu toe bevalt het me erg goed hier, met hulpvaardige collega’s die de tijd nemen om mij wegwijs te maken. Ik heb pas een jaar werkervaring en toch krijg ik veel verantwoordelijkheden. Bijzonder, toch?

ConQuaestors Young Potentials

Hier leer ik ontzettend veel. Had ik ook wel verwacht. ABN AMRO staat erom bekend dat ze veel aandacht hebben voor persoonlijke ontwikkeling. Young potentials krijgen veel ruimte en kansen, al moet je die kansen wel zelf grijpen. Dat vond ik in het begin best spannend, ik heb al die kennis nog niet. Ik ben blij dat ik er proactief in gestapt ben. Als ik iets niet weet, vraag ik het.

Agile werken

Het is in deze complexe organisatie af en toe wel zoeken naar de juiste persoon voor informatie die ik nodig heb. Inmiddels begin ik mijn weg te vinden op de verschillende afdelingen en anders stel ik een hulpvraag tijdens de dagstart, een korte meeting met ons sprintteam. Wij werken hier agile, daarom heb ik naast mijn vaste controllerstaken ook tweewekelijkse sprints. Dat bevalt heel goed. Ik hou van duidelijkheid en doelgericht werken, dan weet ik precies wat ik moet doen en wat er van mij wordt verwacht.

Processen optimaliseren in werkgroepen

ABN AMRO is één van de voorlopers op het gebied van nieuwe technologieën en systemen. Op basis van continuous improvement wordt altijd geprobeerd processen te verbeteren en sneller te maken. Ik zit in twee werkgroepen waarin we met innovaties bezig zijn en systemen optimaliseren. Als mensen vragen hebben over het werken met een nieuwe tool kunnen ze mij om hulp vragen. Ik kan goed werken met een data-visualisatie tool en nu kan ik via de werkgroep mijn kennis hierover verrijken en die delen met collega’s. Dat geeft voldoening. ABN AMRO en ConQuaestor lijken veel op elkaar. Ik vind het fijn dat ze allebei een focus hebben op persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor heb ik een van de steilste leercurves die ik mij kan bedenken! Nu zit ik al op zo’n mooie functie bij ABN AMRO. Ik had het later in mijn carrière verwacht. Ik dacht dat ik eerst meer ervaring zou opdoen in accounting en financiële administratie. Na mijn studie klopte ik bij ConQuaestor aan, werkte een half jaar bij bouwbedrijf KWS op de financiële administratie en toen werd ik door ConQuaestor voorgesteld bij ABN AMRO. Dat vind ik een compliment.

Finance traineeship

Ik ben pas 24, maar ik ben wel ambitieus en heb dat ook uitgesproken toen ik bij ConQuaestor op gesprek kwam. Daar hebben ze me wel even teruggefloten en duidelijk gemaakt dat ik nog veel te leren heb. Dat wil ik ook, ik wil me doorontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk. Daarom koos ik ook voor het traineeship.
Bij ABN AMRO wil ik graag meer leren over het maken van financiële analyses. Ik wil me sowieso verder ontwikkelen en me verdiepen in wat de andere afdelingen doen. Wat is hun rol in de organisatie als geheel? Ik wil meer weten van de business waar ik in zit.
Ik doe Financial Control Retail. Erg interessant, al zie ik nu alleen de getallen aan de achterkant. Ik heb gevraagd of ik een keer bij een bankkantoor langs mag gaan om te zien wat ze daar voor de klant doen. Ik wil de operationele kant zien en begrijpen, zodat dat meer wordt voor me dan alleen rijen met cijfers. Uiteindelijk wil ik business controller worden. Ik wil the bigger picture zien.

ConQuaestor’s “Improving your performance” is waar het om gaat.

Wil je ook Financial Controller worden en top bedrijven verder helpen?

bel mij