Robbert van Swieten - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Ervaringen »

Robbert van Swieten

Veel vrijheid veel plezier

Robbert van Swieten
Robbert van Swieten
Trainee ABN AMRO Finance Programma

Kippenvelmoment

Toen Robbert van Swieten, een van onze Finance Talents, op zijn eerste gesprek op het hoofdkantoor van ABN AMRO op de Zuid-As kwam, stond het kippenvel op zijn armen. Met zijn 22 jaar en net een half jaar begonnen met het Finance & Control traineeship bij ConQuaestor, kreeg hij de kans om bij ABN AMRO te starten. Hij kon het bijna niet geloven. Robbert zit sinds 25 februari bij ABN AMRO als Financial Controller Retail & Private Banking.

“Hij zag, hij kwam en hij overwon! Ik ben heel blij dat Robbert bij ons is gestart! Hij heeft in een zeer korte tijd veel bereikt en verbeterd!”

Petra Heilker | Manager Financial Control ABN AMRO

Vrijheid

Robbert koos aanvankelijk voor het traineeship Finance & Control bij ConQuaestor, omdat hem dit de mogelijkheid gaf om veel te zien bij verschillende bedrijven in een relatief korte tijd. Bij ABN neemt hij nu de taken over van een collega die al dertig jaar in het vak zit. Dat hij extern is, werkt vaak in zijn voordeel. Zo is hij niet geneigd om in bepaalde patronen te vallen. Robbert merkt dat deze positie hem juist de ruimte geeft om creatief om te gaan met problemen. Het traineeship biedt veel vrijheid en vooral ook veel plezier. De uitdaging voor Robbert was om zichzelf zo snel mogelijk in te werken, zodat hij alle informatie die op hem afkwam goed kon verwerken. Een van de dingen die hij tot nu toe heeft gedaan, is de implementatie van Jira op zijn afdeling, een hulpmiddel om de Financial Control-afdeling meer ‘agile’ te laten werken. Inmiddels is de gehele afdeling gezamenlijk bezig met de invulling hiervan en is het mooi om te zien wat voor ideeën zijn collega’s hiervoor hebben.

Robbert ziet geen meerwaarde in de traditionele hiërarchische rollen op de kantoorvloer en merkt dan ook vrolijk op dat zijn afdeling redelijk plat is, ondanks dat zijn collega’s gemiddeld zo’n twintig tot dertig jaar ouder zijn dan hij. Van dit leeftijdsverschil plukt hij vaak de vruchten; door gretig gebruik te maken van hun ervaring. Robbert pakt veel op en vindt de diversiteit aan taken leuk. Dit geeft energie, die zijn manager en team ook in hem terugzien.

Reorganisatie

Robbert kwam op een moeilijk moment binnen bij ABN, drie weken na een grote reorganisatieronde, waarin personeel en werkzaamheden omgegooid werden. Doordat alles was omgegooid, moest iedereen weer zijn eigen plek vinden. Robbert wist met zijn enthousiasme en energie zijn collega’s mee te nemen. Zijn oudere collega’s zien hem als “jonge hond” en vinden zijn positieve energie aanstekelijk. Hij mocht vanaf het begin overal bij meekijken en kon zo zijn aandachtsgebied, Retail Banking kostenkant, zich eigen maken. Ook kan hij het erg goed vinden met degene van wie hij alle taken krijgt overgedragen. Beide zijn groot voetbalfan en verzanden na een werkbespreking dan ook vaak in voetbalpraat.

Het fijne aan het Traineeship bij ConQuaestor is volgens Robbert dat er zoveel collega’s met veel kennis en ervaring rondlopen. Dit betekent dat er altijd wel iemand specialist is en je kan helpen als je ergens tegenaan loopt. Daarnaast biedt ConQuaestor ingangen bij organisaties waar je niet zomaar kan binnenkomen.

Stip op de horizon

Komend jaar wil Robbert bij ABN leren om een volwaardige Controller te worden. ABN is de ideale plek om vakinhoudelijke kennis te combineren met praktijkervaring. Robbert heeft daarnaast nog een toekomstdroom; het bedrijf van zijn ouders overnemen. Het Traineeship bij ConQuaestor helpt hem om alle (non) finance-aspecten te ontwikkelen die hij daar uiteindelijk voor nodig heeft. De meeste vrienden van Robbert studeren nog, terwijl hij iedere dag –trots als een pauw- op het hoofdkantoor van ABN AMRO rondloopt. Dat is een droom die al uitgekomen is.

Ook benieuwd geworden naar het Finance Talent-programma en zie jij jezelf als een Financial Leader?

bel mij