Mike van de Goor - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Ervaringen »

Mike van de Goor

CFO van de toekomst

Portret Mike van de Goor - ConQuaestor
Mike van de Goor
Finance & Control Professional

Een gedegen financiële opleiding

Tijdens mijn bachelor Bedrijfseconomie en master Financial Management heb ik de theorie van het vak geleerd. Daar kun je veel kanten mee uit, de vraag is wat je ermee doet. Als trainee Finance & Control bij ConQuaestor werk je in verschillende bedrijven in verschillende rollen. Zo doe je in korte tijd veel inzichten op.
Ik werk nu een half jaar bij ConQuaestor en ben gestart met mijn derde opdracht: Financial Controller bij Schiphol Group. Daarvoor heb ik opdrachten voor een kredietverlener en een zorginstelling gedaan. Daar was ik vooral bezig met de basis van de financiële administratie. Dat lijkt in eerste instantie minder uitdagend, maar het geeft wel een goed inzicht in de praktijk. Je ziet waar de cijfers vandaan komen en dat is essentieel bij het maken en begrijpen van analyses.

Leren proactief zijn in de financiële wereld

Bij Schiphol zit ik bij Group Control. Ik werk aan de maandrapportages van de businessunits en ben Financial Controller voor twee afdelingen. Op groepsniveau ben ik bezig met de jaarplanning en de maandrapportage aan het directieteam. Daarnaast heb ik meegeholpen met opleverprotocollen van assets, protocollen controleren om te zorgen dat nieuwe assets aan de wettelijke regels voldoen. Schiphol is een grote, maar ook heel open organisatie. Je moet soms zoeken waar je moet zijn, maar je kunt bij iedereen binnenstappen. Ik heb er geleerd proactief te zijn, op mensen af te stappen. Die ervaring neem ik straks mee naar een volgende opdracht.

Business Analytics is hot

Het traineeship Finance & Control van ConQuaestor is praktijkgericht en een mooie aanvulling op mijn financieel gerichte studies. Ik wil bijvoorbeeld graag meer weten over Business Analytics, een hot thema dat bij veel bedrijven speelt. Bij ConQuaestor heb ik de mogelijkheid om dat te ontwikkelen. Ook leer je de ‘soft skills’ te ontwikkelen die je als financieel consultant nodig hebt. Bij ConQuaestor deel je sowieso makkelijk kennis met collega’s, de lijnen zijn er kort. Zo is er een groepsapp, waarin je iedereen vragen kunt stellen. Het helpt me allemaal een zo compleet mogelijke sparringpartner voor bedrijven te worden. En uiteindelijk CFO, want dat is mijn ambitie.

Heb jij ook ambitie?

bel mij