Max Rooimans - ConQuaestor

Geboden zelfstandigheid enorme verademing

Max Rooijmans
Max Rooimans
Junior Business Analist

Max Rooimans is sinds januari Business Analytics Trainee bij ConQuaestor. Sinds 6 maart zit hij bij FD Mediagroep, bekend van Het Financieele dagblad en BNR Nieuwsradio. Hier heeft hij de rol van Junior Business Analyst. Dit houdt in dat hij samen met het BI-team van het FD data bewerkt, visualiseert en analyseert. Hij is momenteel bezig met het maken van een dashboard voor de online marketingafdeling.

Een dag als Junior Business Analist

Een gemiddelde dag hangt volledig af van de fase waarin Max zich bevindt. Toen hij een design voor het dashboard moest maken, nam hij veel interviews af en onderzocht hij welke data nodig was. Later was hij vooral in R bezig, om een script te schrijven om de data op te halen, te bewerken en terug te schrijven naar het data warehouse. Nu is Max bezig met de afwerking van het dashboard in Tableau. Hierdoor heeft hij dagelijks veel contact met de eindgebruiker en opdrachtgever, een leerzame ervaring doordat hij het effect van zijn werk direct ziet. Max krijgt veel vrijheid in zijn functie, waardoor hij zijn dag grotendeels zelf kan indelen.

Het paradepaardje van het Traineeship

Deze opdracht heeft veel aandacht gekregen binnen het Traineeship, doordat de inbreng van Max als junior business analist echt serieus wordt genomen door het bedrijf. Naast het business analytics-gedeelte, mag Max ook aan de slag met data science. Hierbij wordt hij actief begeleid door een ervaren data scientist. Zij zitten wekelijks samen om naar Max’ voortgang te kijken en tips uit te wisselen. Dat was zeker in het begin nodig, omdat hij bij FD Mediagroep voor het eerst met SQL, R en Tableau mocht werken. De afdeling geeft hem alle ruimte en hulp om deze tools onder de knie te krijgen. De hierbij geboden zelfstandigheid is voor Max een enorme verademing.

Werken in een nieuwe organisatie

Het uitdagende aan deze opdracht was dat Max behoorlijk in het diepe is gegooid. Dit heeft tegelijkertijd ook zijn ontwikkelingsproces geaccelereerd. Omdat hij werkt met allerlei nieuwe tools, is hij de hele dag aan het Googelen. Elk bedrijf heeft eigen jargon, een eigen werkwijze en specifieke zorgvuldigheidsprocedures. De mediawereld is daar geen uitzondering op. Dit was een interessante uitdaging (en dat is het eigenlijk nog steeds!). Max verwacht komende maanden nog veel nieuwe dingen te leren en hoopt tegelijkertijd dat hij zijn persoonlijke groei kan consolideren en zo kan uitgroeien tot een echte business analytics professional van de toekomst.

Wil je meer weten over het vakgebied Business Analytics of zie je jezelf al als trainee Business & Data Analytics?

Traineeship Business Analytics

bel mij