Jouke Jagersma - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Ervaringen »

Jouke Jagersma

Leer IT denken

Portret Jouke Jagersma
Jouke Jagersma
Professional ABN AMRO Finance Programma

Bancaire sector als doel

Vier maanden werk ik nu voor ABN AMRO, op de afdeling Global Markets en ondersteun ik met analyses en rapportages het management door ze van informatie te voorzien. ConQuaestor adverteerde met het ABN AMRO Traineeship, waar ik snel op solliciteerde omdat ik tijdens mijn derde studiejaar al met veel plezier en interesse bij ABN AMRO stage liep. In januari dit jaar ben ik afgestudeerd en daarna wilde ik graag weer bij ABN AMRO aan de slag. Zo, dat is gelukt.

Leuk en interessant

De internationale wereld waarin ik bezig ben is niet alleen leuk maar vooral ook interessant. Want het gaat onder andere over rentederivaten, valutatransacties, bedrijven die schuldpapier uitgeven. Zeg maar veel ingewikkelde zaken waar ik nog niet alles van weet. Op de universiteit leer je de basis, hier moet je meer weten. Daarnaast leer ik begrijpen wat programmeren is, wat dat kan en zal gaan betekenen. Zelfs ik mag meedenken en krijg van ABN AMRO alle ruimte voor innoverende ideeën.

Verrassend

Veel medewerkers hebben geen manager, ze zijn “zelforganiserend”. Het team waarin ze zitten stuurt elkaar aan. Als team bepaal je eigen werkindeling. Dat is mooi want daardoor focussen mensen op de taken die echt relevant zijn. “Het uitsterven van de stropdas zie ik dan ook als een logisch gevolg.”

Veel mensen

320 mensen alleen al op mijn afdeling maakt het een sport om te weten bij wie je waarvoor moet zijn. Als je dan uiteindelijk de juiste persoon hebt gevonden, dan helpt diegene je ook echt graag. Want iedereen weet hoe lastig het is om te beginnen bij een groot bedrijf als ABN AMRO.

Doorgroeien en ontdekken

In April 2020 mag ik al formeel overstappen naar ABN AMRO om expert te worden op alle producten die de afdeling Global Markets verkoopt. Later zou ik ook wel macro-economisch onderzoek willen doen bij het Economisch Bureau van ABN AMRO. De wereld van vastgoed financiering lijkt mij ook zeker heel interessant. Wie weet.

Boodschap

De toekomst vraagt volgens mij echt om een basis in data science en vooral programmeren. Wat je met programmeren allemaal nog kan wordt in de toekomst alleen maar nóg belangrijker. Banken worden steeds meer IT georiënteerde bedrijven. “Het is meedoen of afhaken.”

ConQuaestor stimuleert “Improving your performance.”

bel mij