Bianca Koning - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Ervaringen »

Bianca Koning

Honderden projecten managen

Bianca Koning - Regio Controller - portret
Bianca Koning
Regio Controller

Deze maand begin ik in een nieuwe rol als Regio Controller bij Qirion, onderdeel van energienetwerkbedrijf Alliander. Altijd weer spannend, een nieuwe opdracht, al weet ik in de basis wel wat ik kan verwachten. Want inmiddels zit ik al vier jaar bij Qirion. Ik heb er diverse rollen mogen vervullen: Business Controller, Financial Controller, Project Controller en Portfolio Controller.

Uitdagend voor een Project Controller

Nu ben ik Regio Controller, een nieuwe functie binnen Qirion én Alliander. De bedoeling is om de regio managers te ondersteunen, te adviseren en vooral het uitdagende werkpakket te beheersen, want dat zijn wel honderden projecten. Zo is Qirion een organisatie die zeer diverse projecten rond het hoog- en middenspanningsnet doet. Denk aan reconstructies, storingen en inspecties. De werkzaamheden gaan van grote investeringsprojecten tot de instandhouding van het net door beheer- en onderhoudsactiviteiten. En dan is er ook nog de energietransitie…

Grote vraagstukken

De vraag is natuurlijk hoe je al dit werk beheersbaar houdt. Qirion heeft sinds 1 juni 2019 een regio-indeling. Het werk wordt verdeeld over zes regio’s en vijf landelijke units. Daarnaast zijn er honderden projecten en beheer- en onderhoudsacties in diverse soorten werkpakketten. Er liggen verschillende vraagstukken op tafel, zoals de maakbaarheid van het werkpakket, de inzet van resources en kwaliteitsissues. Niet gemakkelijk dus. Zeker omdat het tegelijkertijd ‘business as usual’ is.

Verhalen achter projecten

Maandelijks houden we gesprekken over het onderhanden werk. Dat werkt als een thermometer voor de diverse werkpakketten en portfolio’s. Projecten zijn dynamisch, hectisch en toch ook voorspelbaar. Voor mij is het altijd weer een mooie kans om de verhalen achter de projecten te leren kennen. Daarmee krijg je pas echt een gevoel van wat er speelt, zie je trends en kun je risico’s inschatten. Veel zin om te beginnen in deze nieuwe rol!

Wil jij je ook honderden projecten managen en een blijvende impact achterlaten?

 

bel mij