Bastiaan Claasen - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Ervaringen »

Bastiaan Claasen

Stimuli
voor groei

Bastiaan
Bastiaan Claasen
Trainee Business Analytics bij ABN AMRO

Momenteel werk ik bij ABN AMRO, terwijl ik het Traineeship Business Analytics volg bij ConQuaestor. Hier bij ABN AMRO zit ik, sinds december 2018, op de Solvency Reporting-afdeling, waar ik de verantwoordelijkheid heb over verschillende systemen, databases en tools die nodig zijn voor analyses, teamondersteuning en geconsolideerde kwartaalrapportages naar de DNB/ECB. Verder ben ik onder andere verantwoordelijk voor en betrokken bij de Large Exposure Risk rapportage op maand- en kwartaalbasis.

Alles behalve stil

Een van de verwachtingen van mij voor ABN als grote bank was dat deze erg bureaucratisch was, met weinig veranderingen en veel standaard werkprocedures. Alhoewel ik op een afdeling werk waar veel volgens de regels moet worden gerapporteerd en waar veel controle is op de procedures, staat de bank alles behalve stil. De grootste en lastigste onderwerpen om te tackelen, zijn veranderingen. Deze komen voortdurend voor, bijvoorbeeld in het IT-landschap en in de databases binnen ons team. Andere revelante grote veranderingen voor ons team zijn nieuwe regelgeving en verbeterprojecten. Dit zorgt ervoor dat mijn werkzaamheden iedere dag weer anders zijn en dat ik me nooit verveel.

Een andere verwachting die ik had is dat de bank heel groot zou aanvoelen, zeker het hoofdkwartier op de Zuid-As. Doordat ik een vaste werkplek heb op de 19e verdieping, elke dag dezelfde mensen zie en in een relatief klein team continu samenwerk, valt dit eigenlijk 100% mee. Ik heb veel mensen leren kennen en de afdeling voelt erg vertrouwd.

Groeien zit in het DNA

Voor mij is de leuke omgang met mijn collega’s een van de leukste elementen van het werk. Daarnaast kan ik me erg vinden in de manier waarop ik gestimuleerd wordt om verder te groeien. ABN biedt veel ondersteuning bij je volgende carrièrestappen. In de bilaterale sessies met mijn manager wordt mijn voortgang bijgehouden. Daarnaast voorziet de bank in een aantal activiteiten, zoals een dag meelopen bij een ander team, waar je veel van leert en waardoor je je verder kan ontwikkelen. ABN staat voor mij voor continue verbetering. Dat is ook terug te zien in de manier waarop ze de carrières van hun werknemers serieus nemen.

ConQuaestor maakt “Improving your performance” waar.

Ook benieuwd geworden naar het Finance Talent-programma en zie jij jezelf als Future Finance Leader?

bel mij