Alwin van Schendel - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Ervaringen »

Alwin van Schendel

Diversiteit verrijkt

Portret Alwin
Alwin van Schendel
Professional ABN AMRO Finance Programma

In het ABN AMRO Finance Talent Programma werk ik alweer aan mijn tweede opdracht nu binnen ABN AMRO namens ConQuaestor. Het is precies wat ik leuk vind. Ben ook bezig met het afronden van de post hbo-opleiding Business Control.

“Er was gelijk een klik, zijn referenties waren goed, dus was het snel geregeld!”

Marina Bakker, Manager Accounting & Reporting ABN Amro Hypotheken Groep

Hier bij ABN AMRO Hypotheken Groep, te Amersfoort, werk ik in het Change team Accounting en Reporting, dat bestaat uit vijf mensen die zich allemaal bezighouden met verschillende change projecten op het gebied van A&R. In een dag- of weekstart bespreken we met betreffende collega’s de resultaten van de vorige dag en de planning voor de komende dag. Zo houdt het team elkaar constant op de hoogte van hun vorderingen. Omdat het team op projectbasis werkt, bestaat een groot deel van mijn dag uit overleggen, met mijn eigen team, andere teams en externe stakeholders. Richting het eind van de middag lopen de overleggen af en moeten alle acties uitgewerkt en uitgezet worden. Het projectmatig werken bevalt mij heel goed. Want een project heeft een duidelijke kop en staart, en er vindt daardoor minimaal repeterend werk plaats. Dit vind ik tof en hoop ik in de toekomst meer te mogen doen.

Diversiteit als kernwaarde

Wat mij aanspreekt bij ABN AMRO, is de diversiteit. Van de bedrijfscultuur, maar ook van het werk. ABN heeft voor ieder wat wils. Ik ervaar dat er veel mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen. Eigen inbreng wordt constant gestimuleerd. Elke twee weken heb ik een gesprek met mijn manager, waarin ik bewust naar opbouwende feedback vraag. Hier wordt veel tijd aan besteed. Dit helpt mij groeien in mijn rol en helpt mij de projecten tot een goed einde te brengen. Daarnaast kom ik in mijn werk bij ConQuaestor veel andere bedrijven tegen. Ieder project wordt weer uitgevoerd in een andere branche. Die diversiteit houdt mijn werk levendig.

Lopend lunchen of je opsluiten op kantoor

In het kader van de gedefinieerde 4C’s (Capabilities, Care, Co-Pilot en Control) van het Finance Transformation program binnen ABN AMRO had ik laatst een heidag met mijn team. Het team sloot de spreekwoordelijke en letterlijke deur naar buiten, zette de mail uit en keerde de aandacht naar binnen. Dit gaf ieder de tijd en ruimte voor een helikopterview. We wilden anders naar ons werk leren kijken. Waarmee kunnen we onszelf en de rest van de afdeling helpen het komende jaar? Deze sessie leverde veel nieuwe ideeën en inspiratie op om mee aan de slag te gaan wat betreft Capabilities en Co-Pilot.

Daarnaast had ABN AMRO een aantal weken geleden een walking lunch georganiseerd om alle medewerkers uit kantoor te krijgen. Iedereen moest in groepjes een speurtocht doen – gewapend met een appel en een vragenlijst. De groepen bestonden uit mensen van verschillende afdelingen. Dit zorgde direct voor kortere lijntjes. Dit soort momenten zijn van groot belang, omdat ik zo ook constant met mijn soft skills bezig ben. Ook hiervoor is veel ruimte bij ABN AMRO.

Future Business Controller

De ervaring bij ABN AMRO gebruik ik om mij verder te ontwikkelen op het gebied van business control. Zo kan ik, stukje bij beetje, steeds meer van mijn opleiding in de praktijk toepassen en daarmee oefenen.

Daarin zoek ik naar de diversiteit van het opereren als sparring partner voor de business tot het adviseren van senior management over strategische vraagstukken.

Ook benieuwd geworden naar het Finance Talent-programma van ABN AMRO en zie jij jezelf als een Financial Leader?

bel mij