Alex Kloosterman & Niels van Wendel de Joode - ConQuaestor
Werken bij ConQuaestor » Ervaringen »

Alex Kloosterman & Niels van Wendel de Joode

Samen
Groeien

Portret Alex & Niels, Register Controllers, ConQuaestor
Alex Kloosterman & Niels van Wendel de Joode
Sr. Finance Specialists

Groeien naar de titel Register Controller

Alex en Niels kennen elkaar al jaren uit de schoolbanken. Vanuit hun hbo-opleiding bedrijfseconomie stromen ze door naar de universiteit voor een finance studie. Die ronden ze in 2012 af. Samen nemen ze ook de volgende stap. Ze besluiten alle aspecten in het vak te leren kennen via ConQuaestor. Nu zijn het door de wol geverfde financieel specialisten – mét het diploma Register Controller (RC) op zak. Hoger kan niet.


Alex Kloosterman

Op ontdekkingstocht met het Finance Traineeship van ConQuaestor

Toen ik van de universiteit kwam, wist ik niet goed welke kant ik op wilde. Samen met Niels heb ik bij ConQuaestor gesolliciteerd voor een Finance Traineeship, om zo bij veel bedrijven in de keuken te kijken. In de afgelopen jaren heb ik allerlei rollen vervuld, van Proces Consultant en data-analist tot Project Controller en Finance Controller. Ik zat zowel bij de overheid, als bij commerciële organisaties. Beide type bedrijven hebben een andere dynamiek, daar groei je van. Je ontdekt waar je goed in bent en wat je interessant vindt. Ik ben bijvoorbeeld een teamspeler die mensen verbindt. Ook weet ik nu dat rapportage en analytics me goed liggen.

ConQuaestor leidt op tot MT level en verder

Bij ConQuaestor heb ik me van een student zonder praktijkervaring ontwikkeld tot iemand die met het managementteam van bedrijven om de tafel zit. Ook mede door het trainen van mijn soft skills ben ik waar ik nu ben, daarbij moet je echt uit je comfort zone. Bovendien kreeg ik de ruimte om met mijn vriendin een lange reis door Zuid-Amerika te maken. Toen ik terugkwam, wachtte me een mooie opdracht als Project Controller bij Royal HaskoningDHV, voor projecten van het bedrijf in Zuid- Amerika en Singapore. Daar bovenop mocht ik starten met de Register Controller-studie.

Met ConQuaestor werk je voor uiteenlopende bedrijven

Dat ik veel bedrijven heb ‘gezien’, heeft me geholpen om mijn titel Register Controller te behalen. Diverse organisaties, rollen, manieren van werken: je leert er heel veel van. Medestudenten die al jaren bij dezelfde werkgever zitten missen soms die brede kijk. Het interimvak is niet voor iedereen weggelegd, maar vanuit mijn ervaring zou ik het iedere finance student aanraden. Het traineeship bij ConQuaestor is top en ontzettend leerzaam door de werkervaring die je opdoet en de trainingen die je volgt. Hetzelfde geldt voor de Competence Centers, waar je kennis deelt op het gebied van Finance Control, Business Control, Project Control en Business Analytics met collega’s. De volgende stap voor mij is het ondernemerschap: ik ga verhuizen naar een andere regio en daar mezelf als Finance Specialist verhuren. Dat ondernemende zat er bij mij altijd al in. ConQuaestor heeft gezorgd voor een solide basis mede daardoor heb ik deze stap kunnen zetten, daar ben ik erg dankbaar voor.


Niels van Wendel de Joode

Nieuwe dingen leren met ConQuaestor

Vaak ga je na een studie Finance de bankwereld in, om daar dan veertig jaar te werken. Dat wilde ik niet. Wel was me duidelijk dat ik veel nieuwe dingen wilde leren en afwisseling zocht. Toen ik kennismaakte met ConQuaestor wist ik dat ik daar wilde werken. De cultuur beviel me: professioneel én persoonlijk ‒ ze hebben oprecht interesse in je. Na mijn Finance Traineeship heb ik me verder ontwikkeld in meer senior rollen. Daarbij heb ik me ook specifieke tools eigen gemaakt, zoals Prince2, Agile Scrum en Lean Six Sigma.

Verrassend ConQuaestor

Ik heb verschillende mooie opdrachten gedaan. Bij mijn eerste opdracht controleerde ik bijvoorbeeld de handel in derivaten op de tradefloor van een energiemaatschappij. Ontzettend leuk en verrassend, ik zou zelf niet meteen aan de energiesector hebben gedacht. Verder was ik onder meer management controller bij een woningcorporatie en business controller bij de beveiligingsdienst van Schiphol. Nu zit ik bij ProRail, als Project Controller. Hier ben ik het financiële geweten van een grootschalig beveiligingsproject. Door al die verschillende ervaringen kan ik goed out of the box denken.

Opgeleid tot Register Controller

Uit iedere opdracht die je doet, neem je wat mee. Ook de stijl van leidinggeven is overal anders. Net als bij voetbal dus: van iedere coach leer je iets. Naast het leren vanuit werkervaring biedt ConQuaestor ook de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Hoger dan Register Controller kan ik op dit vakgebied niet komen qua opleiding. De studie helpt me om bedrijven nog beter te doorzien, bepaalde concepten in de praktijk beter te begrijpen. Nu wil ik me verder in de breedte én tot manager ontwikkelen. Het is tot nu toe een hele boeiende reis geweest bij ConQuaestor. Ik ben benieuwd hoe die verdergaat.

Improve your performance met de opleidingen van ConQuaestor.

Wil je ook Register Controller worden en top bedrijven verder helpen?

bel mij