Sebastian Versteegh: “Door ConQuaestor ben ik snel doorgegroeid naar Business Controller”

Sebastian Versteegh is een man die houdt van het finance-vak. Een man die zich graag blijft ontwikkelen. Die altijd nieuwe dingen wil leren. En een man die houdt van uitdagingen. Precies die combinatie maakt dat hij al bijna 14 jaar onafgebroken voor ConQuaestor werkt. En met plezier. “Het mooie is dat ik een vaste groep collega’s heb bij ConQuaestor die ik regelmatig zie bij bijeenkomsten en waar ik tussendoor mee kan sparren. Daarnaast leer ik bij iedere nieuwe opdracht nieuwe mensen kennen en ik doe nieuwe ervaring op.”

Veelzijdige opdrachten bij uiteenlopende organisaties

Sinds Sebastian werken als interim finance professional heeft ontdekt, wil hij niet meer anders. Om verschillende redenen. De opdrachten die Sebastian uitvoert duren gemiddeld een jaar. Dat betekent dat hij al zo’n 14 verschillende rollen heeft vervuld, bij 12 verschillende organisaties. “Ik wil niet te lang dezelfde opdracht bij dezelfde organisatie uitvoeren, dan ga ik me vervelen. Daar wordt niemand beter van.” Begonnen via ConQuaestor als Sales Controller bij ArboNed, heeft hij zich via uiteenlopende financiële rollen met name in de farmaceutische sector, ontwikkeld tot een zeer ervaren Business Controller.

Sebastian Versteegh Business Controller

Scenarioplanning m.b.t. de volatiele energiemarkt

De wereld rondom de energiemarkt verandert snel, prijzen stijgen al geruime tijd. Dat vertaalt zich ook naar mijn huidige rol die ik momenteel uitvoer voor Nobian, een producent van essentiële chemicaliën voor onder andere de farmaceutische industrie. Nobian heeft energie intensieve productieprocessen en ik ben vooral bezig met scenarioplanning. Het bedrijf is op alle fronten aan het verduurzamen en daar horen ook investeringen bij. Die afwisseling en dat toekomstgerichte maakt mijn vak zo interessant!”

Regelmatig wisselen van rol

Zo kan het gebeuren dat Sebastian soms wel een aantal jaar voor hetzelfde bedrijf werkt, maar steeds in een andere rol. Te lang in dezelfde rol wil hij niet, maar zijn expertise inzetten op een andere opdracht binnen dezelfde organisatie heeft soms wel z’n voordelen. Dan weet hij de weg, kent hij de mensen en begrijpt de cultuur.

ConQuaestor als carrièreversneller

Gevraagd naar de rol die ConQuaestor heeft en nog speelt bij zijn indrukwekkende loopbaan, kan Sebastian kort zijn. “Zonder ConQuaestor was ik nooit zo snel zo ver gekomen. Dan was ik automatisch langer in een en dezelfde rol gebleven, want vaak van baan wisselen staat dan níet goed op je cv, en ik had me vakinhoudelijk en op persoonlijk vlak niet zo snel kunnen ontwikkelen.” Hij heeft veel baat gehad van het aanbod van de Academy en de vele kennissessies die hij heeft bijgewoond en nog bijwoont. “Ontwikkeling is key in dit vak!”

Wil jij je ook ontwikkelen binnen finance en/of control?

Benieuwd welke mogelijkheden ConQuaestor jou te bieden heeft? Bekijk de vacatures of geef op het formulier aan waar je voorkeur naar uitgaat.

Op zoek naar een bevlogen finance professional?

Is er tijdelijk extra werk? Gaat het bedrijf over op een ander systeem? Is het tijd voor een professionele inhaalslag? Is er iemand met sabbatical of ziek? Wij leveren de juiste Interim Finance Professional, van trainee tot principal en van controller tot risk manager. Meer weten? Stuur een e-mail naar info@conquaestor.nl.