Traineeship Finance & Control

Ben je net klaar met HBO bedrijfseconomie of een Master in accounting & control en aan het oriënteren wat de juiste stap is naar een baan? Het Finance traineeship geeft jou vele inzichten in diverse bedrijven en ook de verschillende functies binnen finance.

Trainee worden

Er is zoveel aanbod aan bedrijven en verschillende functies; het is lastig om te bepalen wat een juiste eerste stap is in jouw carriere.

Bij ConQuaestor ga je gedurende het traineeship ongeveer drie verschillende projecten/opdrachten uitvoeren, zodat je aan het eind van het traineeship beter kunt bepalen welke richting je op wilt; control, business analytics of transformation finance. Samen met het trainingsprogramma leg jij een basis om een goede financial te worden. Uiteraard organiseren wij ook gezellige borrels, diners en activiteiten. Kortom: De plek om je ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen.

Play

Begeleiding

Gedurende het traineeship krijg je als trainee een mentor toegewezen. Deze medior of senior financial van ConQuaestor kan jij gebruiken als sparringspartner. Wanneer je bijvoorbeeld ergens tegenaan loopt op je opdracht of kan je adviezen hoe te communiceren naar je leidinggevende. Naast een coach heb je elk kwartaal een intervisiebijeenkomst, waarin per avond een trainee het onderwerp inbrengt. Uiteraard heb je ook een manager waar je voor alles terecht kunt; ziekte, vakantie, algemene vragen etc.

Programma

Elke maand heb je twee trainingen, waarvan een training gericht is op het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden (soft skills) en de andere training heeft betrekking tot de vakinhoud. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een SAP training, financial accounting, jaarrekeningen en pragmatisch projectmanagement. Het boek van Stephan Covey – de zeven eigenschappen van effectief leiderschap staat centraal in het eerste gedeelte van de persoonlijke vaardigheden trainingen. Vanuit hier ga je aan de slag met wie ben jij, wat zijn jouw sterkte punten maar waarin kun jij je ook nog ontwikkelen.

Klanten & Partners

Ons klantportfolio is zeer divers. We hebben banken zoals Rabobank en ABN AMRO als klant, maar ook Nationale Nederlanden, KLM, Danone, Vastint, APG, Schiphol Group.

We hebben een landelijk netwerk met opdrachtgevers en veel mantelovereenkomsten vanuit DPA Professionals met top 500-bedrijven en grote organisaties. Bij deze organisaties krijg jij de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen tot een volwaardig Finance Professional. Je doet dus ervaring op in bijna alle branches en zowel inter- als nationaal georiënteerde ondernemingen. Van Accountancy tot Control, van alles krijg je wat mee om zo je rugzak aan kennis en ervaring zo goed mogelijk te vullen.

Solliciteer nu >

Zo zien je eerste weken eruit!

Bekijk hoe jouw selectie procedure eruit ziet.

Week 1. Sollicitatiegesprek

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenHet eerste gesprek is met mij, Esther. Een leuke en informele kennismaking om te kijken of wij de juiste organisatie voor jou zijn. Na het gesprek heb jij een volledig beeld van ConQuaestor en wat je van ons kunt verwachten.

Lees meer

Week 2. LTP test

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenNa het gesprek heb je rustig de tijd om na te denken of je nog steeds enthousiast bent. Ik bel je na een paar dagen of wij verder met je willen en uiteraard jij met ons. In het positieve geval nodig ik je uit voor het assessment.

Lees meer

Week 2. Tweede gesprek

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenJe hebt het assessment afgerond en deze is positief. Wij plannen een tweede afspraak met een business manager. In dit gesprek krijg je meer informatie over de business en welke opdrachten wij doen.

Lees meer

Week 3. Contractondertekening

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenGefeliciteerd! Je gaat bij ons starten. Er moet natuurlijk wel een contract getekend worden. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we alle details en tekenen we het contract.

Lees meer

Week 4. First day

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenTijdens de firstday ontvang je praktische informatie over het werken bij ConQuaestor en leer je andere collega’s kennen.

Lees meer

Week 4. Kennismaking business manager

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenDe Firstday! Je eerste dag wordt ingeluid door onze collega’s die jou meenemen in de geschiedenis en werkwijze van ConQuaestor. Je ontvangt praktische informatie om meteen aan de slag te kunnen.

Lees meer

Week 5. Kick-off traineeship

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenEen leuke middag en avond met je mede-trainees. Je leert de andere trainees kennen en krijgt een goed beeld wat je de komende 1, 5 jaar gaat doen.

Lees meer

Week 6. Eerste opdracht

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenSpannend, je eerste opdracht. Naast het volgen van de trainingen start je met een opdracht waar je werkervaring binnen finance opdoet. Non-profit of profit – groot of klein bedrijf – banken of industrie; het kan allemaal.

Lees meer

Week 6. Eerste training

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenJe start met het trainee programma. Allerlei gave en interessante trainingen m.b.t. de vakinhoud maar ook om je persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.

Lees meer

  • Ik wil meedoen aan het traineeship Finance & Control van ConQuaestor!

    Vertel ons welke opleiding je hebt gedaan en wat je werkervaring is en wij komen zo snel mogelijk bij je terug.