Visie op Risk Management - ConQuaestor
Risk Management » Visie op Risk Management

Visie op Risk Management

Risico’s effectief identificeren

Risk management

Onze visie op Risk Management

“Organisaties in staat te stellen tot beheerste bedrijfsvoering in elk mogelijk scenario, door het identificeren, mitigeren en continu monitoren van significante risico’s.”

Marc Kumar RC

Groeien door risicobeheersing!

Iedere organisatie heeft doelstellingen om de volgende stap te maken. Bij ondernemen hoort ook risico’s nemen. Bijvoorbeeld risico’s tijdens uw dagelijkse operaties. Of risico’s die inherent zijn aan uw branche. Er kan ook wet- en regelgeving zijn die voorschrijft welke risico’s u absoluut moet afdekken. Of u heeft te maken met toezichthouders die boetes uitdelen omdat risico’s onvoldoende onder controle zijn. Binnen finance wijst de accountant in de managementletter op risico’s in de kernprocessen die mogelijk tot materiële en wezenlijke fouten in de jaarrekening leiden. ConQuaestor helpt uw organisatie dit soort risico’s binnen het financiële domein te minimaliseren.

Een risico mag de doelstellingen van uw organisatie en daarmee de groei niet in gevaar brengen. Dat vraagt adequaat Risk Management: uw organisatie moet in staat zijn risico’s effectief te identificeren, te beoordelen, te mitigeren en te monitoren. Dit is een voorwaarde voor een beheerste bedrijfsvoering.  Daarbij is Risk Management ingebed in de hele organisatie en levert het monitoren van risico’s inzichten op die de besluitvorming ondersteunen, zowel door het senior management als in de operationele processen.

 

Neem contact op voor meer informatie

Marc Kumar - Business Manager ConQuaestor
Marc Kumar
Manager Competence Center Risk Management

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.