Self Risk Assessment (SRA) - ConQuaestor
Risk Management » Self Risk Assessment (SRA)

Self Risk Assessment (SRA)

Identificeer financiële processen

SRA
  • Heeft u het gevoel dat uw organisatie out-of-control raakt door grote uitdagingen in de interne of externe omgeving?
  • Staan er in uw managementletter nog punten die u moet oplossen, maar die te complex zijn of die al een tijdje liggen?
  • Heeft u de AO/IC van uw organisatie in kaart gebracht om er zeker van te zijn dat de financiële processen niet stil komen te liggen in uitdagende tijden?
  • Wilt u het risicobeleid en de geïmplementeerde beheersmaatregelen van uw organisatie toetsen op volwassenheid?

Internal control framework voor risicobeheersing

De uitkomsten van de SRA helpen u risico’s in uw financiële processen te identificeren en te toetsen of u adequate beheersmaatregelen heeft. U weet hoe volwassen en robuust uw internal control framework voor risicobeheersing is. Ook krijgt u inzichten om effectieve en efficiënte beheersprocessen in te richten en om inhoud te geven aan uw AO/IC. Is er nog geen internal control framework? Dan is de SRA een ideaal vertrekpunt om dit op te zetten, als onderdeel van het risicobeleid van uw organisatie.

Managementletter: punten oplossen of voorkomen

Staan er in de managementletter bij uw jaarrekening nog punten die u moet aanpakken? Of wilt u dit juist voorkomen? De SRA biedt u daartoe nuttige inzichten. Want ook in tijden van grote uitdagingen, is er de verplichting om aan het einde van het boekjaar een juist en volledig jaarverslag op stellen. Daarom is het van belang de risico’s voor het jaarverslag tijdig te mitigeren met de juiste beheersmaatregelen.

Waardevolle inzichten voor de volgende stap in Risk Management

Een goede AO/IC van de financiële processen laat zien waar de risico’s in de financiële processen zitten. De SRA levert waardevolle informatie voor scenario’s om uw organisatie te sturen. Aanvullend kunt u bijvoorbeeld KRI’s (Key Risk Indicatoren) toepassen in de P&C-cyclus. Of heatmaps, driver-based storytelling en data analytics inzetten. Zo komt u tot een betere besluitvorming, ingebed in het risicobeleid.

Start met risicobeheersing en neem contact met Marc op voor meer informatie.

Marc Kumar - Business Manager ConQuaestor
Marc Kumar
Manager Competence Center Risk Management

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.