Visie en Missie Project Control - ConQuaestor
Werken met ConQuaestor » Project Control » Visie en Missie Project Control

Visie en Missie Project Control

Doorgroeien vanuit de basis

ConQuaestor Project Control - Visie en missie

Onze visie op Project Control

“Je moet de basis goed leren en veel ervaring opdoen, net als een bergbeklimmer.”

Arno Smit, Manager Opleidingen

De beheersing van projecten is een vak apart. Als Project Controller heb je daarbij een cruciale rol. Bij ConQuaestor zetten we in op jouw ontwikkeling als project controller.

Stap voor stap

In de bergen begin je met wandelen. Je leert omgaan met snel wisselende weersomstandigheden, samenwerken en kaartlezen. De basis van Project Control is dat je eerst de projectadministratie je eigen maakt.

Grenzen verkennen

Heb je voldoende ervaring, dan maak je de stap naar bergbeklimmen: van de eerste touwgroep naar uitdagende toppogingen. Dat betekent problemen oplossen, je fysieke grenzen verkennen, afspraken maken en jezelf goed leren kennen. Bij Project Control is dit de stap waar je verantwoordelijk wordt voor complexe projecten, programma’s of portfolio’s. Je levert zo een belangrijke bijdrage aan het bereiken van de projectdoelen.

Teamwork

Uiteindelijk wil iedere bergbeklimmer zijn of haar mentale en fysieke grenzen opzoeken. Dat gebeurt meestal in zeer goed voorbereide expedities, met een duidelijke taakverdeling en aansturing. In een projectomgeving maak je als controller deel uit van een breder projectbeheersingsteam, dat zich bezighoudt met risico’s, planning, finance, de business case en verandermanagement. Het team wordt geleid door een manager projectbeheersing.

Onze missie bij Project Control

“Doorgroeien.”

Onze eigen Project Controllers en die van onze klanten ondersteunen in de stappen die ze maken. Dat doen we ook met opleidingen. Zo bieden we een Post Bachelor Project Control-opleiding van 1,5 jaar, met modules voor zowel persoonlijke als vakinhoudelijke ontwikkeling. Onze docenten zijn specialisten op hun vakgebied. De meesten hebben een hoge financiële functie in het bedrijfsleven.

Topwerk

Onze Project Controllers hebben een grote kennis en brede ervaring doordat ze in veel verschillende organisaties werken. Met die kennis en ervaring kunnen we projectorganisaties onderzoeken, benchmarken en adviseren over verbeteringen van de projectbeheersing. Dat geeft weer een extra dimensie aan het vak van Project Control. Samen met jou en onze klanten gaan we voor niets minder dan de top!

Neem contact op met onze specialist

Arno Smit
Arno Smit
Manager Competence Center Project Control

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.