Project Control - ConQuaestor
Project Control

Project Control

Meer dan budget bewaking

Competence Centers Project Control

Organisaties doen, naast de Project Manager, steeds vaker een beroep op de Project Controller om grip te houden op de projecten. De Project Controller is een proactieve business partner die kritisch meedenkt en problemen goed analyseert om oplossingen aan te kunnen dragen voor de projectorganisatie.

Beheersing van projecten

Het beheersen van projecten stelt andere eisen aan methoden en instrumenten dan het beheersen van een min of meer routinematig opererende organisatie. Als een project van een zodanige aard is dat een organisatie het zich niet kan permitteren dat het ontspoort, vraagt dit om een bepaald soort financieel specialist. Een project controller die voor het project relevante informatie om weet te zetten tot stuurinformatie en hiermee een kritieke rol heeft om een complexe, risicovol en kapitaalintensief project binnen gestelde termijn en budget te realiseren. Deze controller is dan idealiter ook de CFO van het project, de vertrouwenspersoon van stakeholders en de initiator en aanjager binnen de organisatie.
Onze projectcontrollers hebben ervaring in verschillende soorten projecten in bijvoorbeeld de bouw, overheid, industrie of IT. Zij zijn bekend met de structuur van projectteams in grote en complexe programma’s en die van kleinere projectteams, en weten precies welke rol en toegevoegde waarde ze hierin kunnen invullen. Niet alleen naar de projectmanager of projectleider, maar ook als intermediair naast de andere disciplines in de projectorganisatie. Belangrijke taken die ze vervullen zijn projectbeheersing, projectbudgetbewaking en projectreporting. Ook adviseren ze over de planning, kosten, business cases, financiering, risicobeheersing en verandermanagent.

Hoe kunnen wij u helpen?

ConQuaestor verbindt organisaties met finance professionals. Specialisten met de juiste vakkennis, die bovenal onafhankelijk, betrouwbaar en integer zijn. En die zich niet verliezen in de cijfers, maar overzicht houden. Zoekt u een projectcontroller, costcontroller, programmacontroller, portfoliocontroller en projectadministrateur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Ook bieden wij een projectcontroller opleiding aan, in samenwerking met The Hague Executive Campus (THEC). We hebben een programma ontwikkeld dat modules voor zowel persoonlijke- als vakinhoudelijke ontwikkeling bevat. Een groot deel van de docenten vervult, als specialist op hun vakgebied, financiële topposities in het bedrijfsleven. Wij brengen dit programma graag onder je aandacht

Neem contact op met onze specialist

Frans Peek, ConQuaestor
Frans Peek
Business Manager/Manager ZZP-Community

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.