Geschiedenis - ConQuaestor
Over ConQuaestor » Geschiedenis

Geschiedenis

Rijk verleden

Waarom Geschiedenis

ConQuaestor heeft een verleden met PWC, IBM en Grant Thornton en sinds 2015 met DPA. De interim- en adviesorganisatie is opgericht binnen PwC als ‘Interim Finance Solutions’. In een periode van scheiding tussen audit en advieswerk is PwC Consulting in 2002 overgenomen door IBM. Twee jaar na de overname hebben 21 managers besloten om, samen met circa 300 consultants, een management buy-out te plegen. Zo is op 1 april 2004 ConQuaestor ontstaan en opgericht.

Op 1 april 2004 zag ConQuaestor na de management buy-out vanuit IBM het levenslicht. Het was voor ConQuaestor een spannende sprong voorwaarts. Na een stormachtige groei naar bijna 600 professionals en een toonaangevende positie op interim en advies dienstverlening voor de CFO, ontkwam ook ConQuaestor niet aan de crisis. Ook in de crisis is de organisatie altijd een aantrekkelijke partner voor aansprekende klanten en inspirerende professionals gebleven.

In 2013 heeft ConQuaestor zich aangesloten bij Grant Thornton International. Hiermee werd een lang gekoesterde wens om onderdeel te zijn van een internationaal netwerk bewaarheid en gaf de dienstverlening een belangrijke impuls. Grant Thornton Nederland en ConQuaestor hadden plannen om de organisaties samen te voegen in Nederland, om een sterke assurance- en adviesorganisatie te positioneren. Het voorgenomen huwelijk was na 2 jaar al voorbij.

In het voorjaar 2015 besloten de partners van ConQuaestor de organisatie te splitsen in een interim- en adviesorganisatie. De interim divisie, van oudsher het grootste onderdeel van ConQuaestor, werd op 1 oktober 2015 verkocht aan DPA Group N.V. en gaat verder onder de naam ConQuaestor Interim Professionals B.V.. Het nieuwe ConQuaestor richt zich op interim en advies binnen finance & control voor de CFO en zijn afdeling. De adviestak gaat per 1 september 2016 verder onder de naam Improven en richt zich op IT, finance, risk en processen.

Verrijk jij onze toekomst?

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.