Fun & Facts - Project Control is topsport - ConQuaestor
Nieuws » Evenementen »

Fun & Facts – Project Control is topsport

15-05-2019
17:30 - 21:30
Centraal Ketelhuis route
Terugblik
Event Project Control
ConQuaestor Project Control is Topsport (2)
ConQuaestor Project Control is Topsport (3)
ConQuaestor Project Control is Topsport (4)
ConQuaestor Project Control is Topsport (5)
ConQuaestor Project Control is Topsport (6)
ConQuaestor Project Control is Topsport (7)
ConQuaestor Project Control is Topsport (19)
ConQuaestor Project Control is Topsport (8)
ConQuaestor Project Control is Topsport (9)
ConQuaestor Project Control is Topsport (10)
ConQuaestor Project Control is Topsport (13)
ConQuaestor Project Control is Topsport (14)
ConQuaestor Project Control is Topsport (15)
ConQuaestor Project Control is Topsport (16)
ConQuaestor Project Control is Topsport (18)

Masterclass Fun & Facts Project Control

Zeer inspirerend. Aan de hand van praktijkvoorbeelden deelt de plenaire spreker Dick Lam, zijn ervaring als succes coach van topatleten. Naast de plenaire spreker verzorgen we 4 praktijk TED talks waaruit u kunt kiezen.
Waarom is de ene atleet sneller dan de ander? Waarom werkt de ene trainingsaanpak bij de ander heel goed en mislukt dit bij de ander? Ieder atleet is anders en hier moet je als coach goed om mee kunnen gaan. Wanneer een atleet streeft naar een succes op een groot toernooi of wedstrijd dan vereist dit maatwerk. Het vak van coach van topatleten lijkt op dat van een project manager. De stip op de horizon is bekend, maar de weg daarheen vereist een maatwerk plan en goede controls.

4 TED talks

Vanuit ons Competence Center Project Control verzorgen onze ervaren projectcontrollers 4 verschillende breakout sessies in de vorm van een TED talk, waaruit u er 2 kan kiezen. TED talks over

 • de controls bij de bouw van een eigen huis;
 • de projectcontroller als spin in het web;
 • de projectcontroller als bruggenbouwer bij project de Uithoflijn;
 • de projectbeheersing bij de bouw van het Panamakanaal.
 1. Bouw een eigen huis
  Veel mensen hebben wel eens te maken met een vorm van project control, of het nou privé is of in het werk. Denk maar eens aan het bouwen van een eigen huis. Hierin heb je ook verschillende fases die op verschillende manieren “in control” gehouden dienen te worden. Wat zijn de tips, tricks en een aantal handvatten hierin?
 2. Projectcontroller, de spin in het web
  Wat is de rol van de projectcontroller binnen finance en binnen een projectenomgeving. Hoe werk ik samen met de business controller en financial controller, opdrachtgever en projectmanager. Bij een groot infra-project is de rol anders dan in een IT omgeving met scrum teams. Als projectcontroller ben je de spin in het web en zit je midden in projecten die voor vernieuwing moeten zorgen.
 3. Projectcontroller als bruggenbouwer – Uithoflijn in Utrecht
  Uit onderzoek naar de bouw van de Uithoflijn, de tramverbinding tussen Utrecht Centraal en De Uithof, is gebleken dat de aansturing rondom het project en informatievoorziening over het project grote tekortkomingen vertoonde. Dit alles heeft geresulteerd in een grote budgetoverschrijding. Wij gaan analyseren waar de projectcontroller had kunnen ingrijpen om dit te voorkomen, deze TED talk zal zich focussen op de softskills van de projectcontroller.
 4. Beheersing van de bouw van het Panamakanaal
  Projectmanagement en projectbeheersing bij de bouw van het Panamakanaal. Het  grootste project aan het begin van de 20e eeuw, van een mislukt project zonder goede projectbeheersing naar een project waar veel van de methodieken toen innovatief waren en nu nog steeds gebruikt worden.

Datum

Woensdag 15 mei 2019

Agenda

17:30 – 18:15 Food & Drinks
18:15 – 18:35 Intro
18:35 – 19:05 Break-out sessie 1
19:05 – 19:35 Break-out sessie 2
19:45 – 20:30 Dick Lam
20:30 – 21:30 Afsluiting en Borrel

Locatie

Centraal Ketelhuis
Soesterweg 320
Amersfoort
(10 minuten lopen vanaf station of parkeren voor de deur)

Plenaire spreker

Dick Lam heeft met zijn atleten in de loop der jaren nogal wat NK Medailles gewonnen (50!) en hij weet als geen ander hoe je een atleet moet begeleiden naar die ene dag waarop alles perfect moet zijn. Hij heeft in de loop der jaren in de keuken gekeken bij coaches in binnen- en buitenland (USA en Kenia) en is door zijn kennis een veel gevraagde coach. Dick zal ons als spreker meenemen over de weg van succes van atleten die hij begeleidt. Welke rol speelt hij als “project manager / coach” richting het doel “succes op die ene dag” en wat kunnen wij leren van zijn ervaringen.

Aanmelden

Deelname aan deze masterclass “Project Control is topsport!” is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan uiterlijk 5 mei 2019. Je kunt 2 van de 4 break-out sessies kiezen. Vooraf graag je keuzes aangeven bij het inschrijven. Aan deze masterclass zijn twee PE-punten verbonden, verstrekt door The Hague Executive Campus.

Dit evenement wordt vanuit ConQuaestor georganiseerd door Arno Smit, onder andere verantwoordelijk voor het Competence Center Project Control.

bel mij