Project ervaringsverhaal Rens: 10 uur tijdswinst per week - ConQuaestor
Nieuws » Artikelen »

Project ervaringsverhaal Rens: 10 uur tijdswinst per week

6 oktober 2020
rens

Rens Schipper, consultant/Business Analytics Trainee bij ConQuaestor

In dit artikel vertelt Rens over zijn werkzaamheden voor ConQuaestor. Waar houdt hij zich mee bezig en welke mooie resultaten heeft hij al weten te realiseren? 

 

Over Rens: 26 jaar, woont in Hoofddorp. Deed een bachelor bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam, gevolgd door een master aan de Vrije Universiteit. Handelde tijdens zijn studie veel in crypto en ontwikkelde daardoor een liefde voor programmeren.

Ontwikkelen van dashboards

In september 2019 ben ik bij ConQuaestor gestart met het Traineeship Business Analytics. Een combinatie van finance en analytics: het klonk me perfect in de oren. De eerste drie maanden heb ik veel One Week Report Make-overs gedaan, bij verschillende bedrijven.  Een daarvan is Koppert Biological Systems waar ik een dashboard voor de winst- en verliescijfers maakte. Voor Lely, een fabrikant van melkmachines, ontwikkelde ik een dashboard voor de controller. En samen met Jorg Melchers, ook een consultant van ConQuaestor, heb ik voor EDSN een dashboard gerealiseerd dat de maandcijfers van zeven bedrijfsonderdelen met een muisklik combineert.

Binnen twee minuten rapportage klaar

Op dit moment zit ik bij Mediq, een leverancier van medische producten. Ik ben vooral bezig met het vernieuwen van rapportages. De cashflowrapportage kostte bijvoorbeeld veel tijd, al snel een half uur tot een uur per dag. Met een geautomatiseerd script is deze rapportage nu binnen twee minuten klaar. Zo zijn er meerdere kleinere rapportageprocessen versneld. Een uurtje hier, een uurtje daar … alles bij elkaar scheelt het Mediq veel tijd. En als ik straks weg ben, kan het bedrijf deze processen gewoon zelf blijven draaien. Dat vraagt geen speciale kennis.

Trots op efficiencyverbetering

Het meest trots ben ik op de verbetering van het proces voor het verwerken van betalingen. Elke week komen er bij Mediq 700 pdf’s met betalingen van klanten ter verwerking binnen. Het was steeds een enorme klus om deze betalingen te matchen met alle openstaande facturen. Dat zijn er soms enkele duizenden. Ik heb het verwerkingsproces geautomatiseerd met behulp van optical character recognition en een geautomatiseerd script. Dit scheelt Mediq zeker tien uur per week werk!

Machine learning inzetten

Bij ConQuaestor heb ik met verschillende analytics tools leren werken. Hoe meer ik er ken, hoe beter. Zo ontdek ik in welke tools ik me verder wil specialiseren. Maar met elke tool die ik leer, scherp ik ook mijn data skills aan. En daar profiteren onze opdrachtgevers weer van. Zelf ben ik ’s avonds bezig met data science. Daarbij maak je met machine learning slimme voorspellingsmodellen die bedrijven op strategisch niveau helpen efficiënter te werken. Binnenkort start ik met een training machine learning bij ConQuaestor. Zo kan ik nog meer impact maken voor onze klanten.

bel mij