Finance Planning & Control - ConQuaestor
Finance Planning & Control

Finance Planning & Control

Heldere financiële processen

Competence Center Financial Planning

Waar de business controller zich richt op de processen in een divisie of business unit, focust de financial controller zich op het sturen en beheersen van de financiële processen. Belangrijke taken zijn de planning & control-cyclus, budget, forecast en analyse van de cijfers. In internationale bedrijven is dit de FP&A-functie.

Different controls for different purposes

De controlfunctie richt zich op verschillende niveaus en processen in de organisatie.
Het geheel vormt het management control systeem: de sturing van gedrag en beheersing door het management om de doelstellingen en strategie van de organisatie te implementeren, in lijn met het karakter en structuur van de organisatie. Hiertoe zijn informatie en verslaglegging essentieel. Sturing van de financiële afdeling vereist andere controls dan bijvoorbeeld sturing van de productieafdeling. De financial controller richt zich op informatie en verslaglegging van de financiële processen. De financial controller heeft daarom kennis van consolidatie, jaarwerk, financial auditing, verslaggeving en accounting principles zoals IFRS.

Hoe kunnen wij u helpen?

ConQuaestor verbindt organisaties met finance professionals. Specialisten die verder kijken dan tijdelijke oplossingen en organisaties blijvend naar een hoger niveau tillen. Zoekt u een interim FP&A-manager, financial controller of corporate controller? Een professional met de juiste vakinhoudelijke ervaring én persoonlijke vaardigheden? Op ons kunt u rekenen!

Neem contact op met onze specialist

Guido Vrencken
Guido Vrencken
Manager Competence Center Finance Transformation

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.