Een kijkje in de keuken bij verschillende topbedrijven

Traineeship ConQuaestor

Young professionals recruiten


Geleidelijk nemen de professionals die behoren tot de generatiegeneraties Y (1980-2000) en Z (vanaf voor 2000) de arbeidsmarkt over. Voor de Y-generatie draait het niet meer om ‘een baan voor het leven’, maar om ontwikkelen, kansen aangrijpen en work-life balance. Deze generatie maakt in 2020 ongeveer 50% van de werkende beroepsbevolking uit en verwacht tijdens de werkzame periode voor vijf of zes werkgevers te werken om persoonlijke ontwikkel doelstellingen te halen en om op een bepaald moment in de carrière een periode in het buitenland te werken. Voor de volgende generatie, generatie Z, zijn doelen vooral persoonlijk en moet werk in evenwicht zijn met maatschappelijke betrokkenheid, passies, sport en wereldreizen.
Kan uw onderneming deze generaties boeien en binden?

Hoe kunnen wij u helpen?
De zoektocht naar deze talentvolle financials is arbeids- en kosten intensief en het binden & boeien is vervolgens een uitdagend proces. Hierdoor is niet elke organisatie in de gelegenheid om te profiteren van de frisse blik, productiviteit, arbeidsethiek, kennis en meerwaarde van een finance high-potential. Het Finance Traineeship van ConQuaestor is de oplossing voor deze uitdagingen en draagt bij dat u continu gegarandeerd bent van jong financieel talent.

Lotte Zwolschen, Recruitment Consultant

Neem contact op met Lotte Zwolschen


  • Ik heb een vraag over de Millennial Challenge!

    Wil je meer weten over de Millennial Challenge en wil je in contact komen met Lotte Zwolschen? Vul de velden hieronder in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug.