Visie en Missie Business Control - ConQuaestor
Business Control & Partnering » Visie en Missie Business Control

Visie en Missie Business Control

Samen met de kapitein de koers uitzetten

Risk management

Onze visie op Business Control

“Als Business Controller moet je je ontwikkelen tot een echte navigator. Dat vraagt om action learning, leren door te doen.”

Gert-Jan Kievit, Manager Competence Center Business Control

De wereld verandert, organisaties veranderen en de financiële functie verandert mee. En dat gaat sneller dan ooit. Neem businessmodellen met een levenscyclus van een paar jaar. Technologische ontwikkelingen zoals robotisering en digitalsering drukken steeds vaker hun stempel op organisaties. De impact van dit soort veranderingen hebben ook hun weerslag op de financiele functie. Jouw rol als Business Controller is cruciaal bij de transitie van de oude naar de nieuwe wereld.

Trends en ontwikkelingen hebben impact op de finance organisatie

Trends en impact op finance

Strategische business partner

Als Business Controller ben je als een navigator die een schip door onbekende, wilde wateren stuurt. Samen met de kapitein zet je de koers uit, altijd met de blik naar voren. Alleen achteruit kijkend om te zien waar de organisatie nu staat en of er voortuitgang is geboekt. Daarbij zorg je voor de balans tussen compliance aan oude structuren (want dat geeft houvast) en voldoende ondernemerschap om nieuwe structuren te bouwen (want dat is de toekomst). De manier waarop de rol van Business Control wordt ingevuld, bepaalt of de financiële afdeling zich ontwikkelt tot een strategische business partner.

Groeien naar de rol van Business Partner

Verhaal achter de cijfers

Impact op de resultaten en zo op het succes van de organisatie: dat is de toegevoegde waarde van Business Control. Daar heb je als financial goede vakinhoudelijke scholing en sterke analytische vaardigheden voor nodig. Je moet niet alleen weten hoe de cijfers in elkaar zitten, maar ook het verhaal daarachter boeiend en integer kunnen vertellen. Wat ligt eraan ten grondslag? En wat zijn de gevolgen? Daarvoor moet je ook begrijpen hoe de business in elkaar zit: hoe sales denkt, hoe logistiek beweegt en hoe operations werkt. Een hele uitdaging dus, maar wel een enorm boeiende!
Wil je weten of jij zo’n business partner bent?

Doe de scan

Neem contact op met onze specialist

Gert-Jan Kievit
Gert-Jan Kievit
Manager Competence Center Business Control

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.