Business Control Dienstver­lening - ConQuaestor
Business Control & Partnering » Business Control Dienstver­lening

Business Control Dienstver­lening

Leren waarde creëren

ConQuaestor carrièrepad Project Control

“Business Controllers kunnen hun rol van business partner alleen tot een succes maken, als ze worden geaccepteerd en effectief zijn.”

Gert-Jan Kievit, Manager Competence Center Business Control

De impact van Business Controllers hangt af van hun persoonlijke competenties, de verwachtingen van stakeholders, de kennis van de organisatie en de omgeving waarin ze werken.

Competentieschema Business Control

ConQuaestor biedt diensten op maat voor klanten die de stap naar Business Control willen zetten of deze rol verder willen ontwikkelen. Daarbij zorgen we ervoor dat onze Business Controllers over de juiste competenties en vaardigheden beschikken. Zodat ze als business partner een positieve impact hebben op de organisatie.

Inspiratieworkshop

Deze driedaagse workshop geeft met een mix van theorie en praktijk een duidelijk beeld van Business Control als business partner. We kijken naar:

 • Finance als Business Partner: wat houdt het in en wat betekent het voor de Business Controller?
 • De laatste best practices uit de praktijk: hoe doen anderen het?
 • De belangrijkste inzichten uit de theorie: hoe zou het moeten?
 • De huidige praktijk binnen de organisatie
 • De invloed van Business Analytics op het werk van Finance

Coaching

Technologische ontwikkelingen vragen veel van organisaties, dus ook van de financiële functie. Ondanks dat organisaties veel investeren in het vergroten van de efficiency van hun finance-afdeling, blijven resultaten vaak uit. Door coaching helpen wij controllers beter invulling te geven aan hun rol. Wat belemmert ze daarin? In vijf sessies komen we samen tot een concreet plan van aanpak. Daarin geeft de controller aan hoe hij of zij gaat bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de organisatie.

Trainingen en opleiding

Opleiding en ontwikkeling zit in het DNA van ConQuaestor. We investeren continu in de kennis en ontwikkeling van onze medewerkers. Ook delen we onze kennis met klanten. Zo zijn onze trainingen open voor klanten en helpen we mee het ‘leerhuis’ Business Control op te zetten. Voorbeelden hiervan zijn:

Post-HBO Leergang Business Control
Wij ondersteunen onze eigen Business Controllers en die van onze klanten in de stappen die ze maken. Dat doen we bijvoorbeeld met een Post Bachelor Business Control-opleiding van 1,5 jaar, met modules voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Onze docenten zijn specialisten op hun vakgebied. De meesten hebben een hoge financiële functie in het bedrijfsleven. [INVOEGEN BROCHURE]

Workshop Storytelling
Deze driedaagse workshop storytelling helpt Business Controllers zich te ontwikkelen tot echte ‘storytellers’ die cijfers en data tot leven brengen en mensen in beweging zetten.

Ontwikkelingen zoals visualisatie van Big Data, Artificial Intelligence en Machine Learning zullen tot verbeterde analyses en inzichten leiden. Maar die analyses en inzichten hebben pas echt waarde als ze worden gekoppeld aan acties die tot verandering leiden. Business Controllers zijn in een ideale positie om deze waarde te creëren, door de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste mensen te krijgen. Met de juiste soft skills weten ze dit verhaal overtuigend te brengen aan de juiste stakeholders.

 1. Data Storytelling
  De eerste dag leren de deelnemers hoe ze een verhaal vertellen op basis van data.
  – Hoe haal je waarde uit data
  – Visualisatie tips en tricks
  – Uitwerken dashboard case
 2. Persuasive Storytelling
  De tweede dag komt aan bod hoe ze een verhaal overtuigend vertellen.
  – Wat is storytelling?
  – Verhalen versus feiten en cijfers
  – Cases van andere organisaties
  – Hoe maak je een verhaal?
  – Welke essentiële elementen zijn er en hoe gebruik je die?
 3. Vertel je eigen verhaal
  In de derde sessie van een halve dag passen de deelnemers toe wat ze hebben geleerd en vertellen ze een verhaal gebaseerd op hun persoonlijke case.

Workshop Creatief Denken en Business Model Innovatie

Technologische veranderingen leiden tot innovaties en veranderende businessmodellen. Deze workshop helpt controllers te denken in businessmodellen. Zodat ze beter begrijpen hoe veranderingen binnen of buiten de business invloed heeft. Dit gaat aan de hand van het Business Model Canvas. De workshop gaat ook in op de rol van de controller in het creatieve innovatieproces.

Meer weten over deze en andere Business Control-trainingen?

Gert-Jan Kievit
Gert-Jan Kievit
Manager Competence Center Business Control

Bel mij terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.