Traineeship Business Analytics

ga aan de slag bij conquaestor

Ben je net klaar met HBO Business Information Management, Toegepaste Wiskunde of een Master in de richting Finance? Er zijn zoveel mogelijkheden maar waar ligt nou precies jouw passie? Het Business Analytics traineeship helpt jou hierbij. Het biedt de mogelijkheid om bij vele bedrijven binnen te kijken en verschillende functies te bekleden.

Business Analyst Trainee worden

Het is half vier, vrijdagmiddag. Bijna weekend. Het is wel mooi geweest voor deze week en je staat op het punt om je laptop op te ruimen.

Dan staat er een collega bij je buro. Zij heeft een aantal Excel sheets gekregen en toegang tot een database. Er moet een analyse worden uitgevoerd voor een belangrijke presentatie voor de board. Het is helder dat je collega wel wat hulp kan gebruiken. En nu?

Als jij de persoon bent, die zijn jas weer uit trekt en met alle plezier in de data gaat duiken, dan zoeken we jou! Bij het traineeship van ConQuaestor kun je je optimaal ontwikkelen tot een Business Analytst. Word trainee en sluit je bij ons aan.

Programma

De kick-off van het traineeship is een cool event, waarbij we elkaar goed kunnen leren kennen. Vervolgens gaan we een week in training. Daarna heb je elke maand twee trainingen. Een voor je soft-skills, zoals persoonlijke effectiviteit, en commerciële vaardigheden en een training voor de hard skills, bijvoorbeeld analytics principles, modelleren, datamodellen, diverse tooling (Tableau, Power BI, Python en R). Uiteraard heb je tijdens de gehele duur van het traineeship mooie opdrachten bij toonaangevende bedrijven. We sluiten het traineeship af met een eindpresentatie en een hackathon.

Begeleiding

Tijdens het Traineeship krijg je volop begeleiding. Je krijgt een collega van ConQuaestor als mentor. Deze collega is de sparringspartner, die je op weg helpt met praktische vragen over het werken in de financiële dienstverlening. Op vakinhoudelijk gebied krijg je hulp van je collega’s op je opdracht en je wordt inhoudelijk begeleid door een ervaren Consultant van ConQuaestor.

Daarnaast kun je gebruik maken van coaching, zijn er diverse intervisie bijeenkomsten en kun je altijd terecht bij je directe manager. En ‘last but not least’, helpen is onderdeel van ons DNA. Al je collega’s helpen je graag verder.

Klanten en Partners

ConQuaestor bestaat bijna 15 jaar. De lijst met opdrachtgevers waar we tijdens die 15 jaar voor hebben gewerkt is indrukwekkend. We hebben een enorm netwerk binnen de top van het Nederlandse bedrijfsleven en middelgrote organisaties. Veel van deze bedrijven zijn al lang actief op het gebied van Analytics, anderen beginnen net.

Tijdens het traineeship krijg je in diverse mooie opdrachten bij onze opdrachtgevers. Opdrachten waarbij je je professioneel en vakinhoudelijk kunt ontwikkelen. Projecten waarbij je ook je creativiteit kwijt kunt en waar je je theoretische kennis kunt toetsen aan de praktijk. Kortom, opdrachten waarbij je je kunt ontwikkelen tot een echte Business Analyst.

Solliciteer nu >

Zo zien je eerste weken eruit!

Bekijk hoe jouw selectie procedure eruit ziet.

Week 1. Sollicitatiegesprek

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenHet eerste gesprek is met mij, Esther. Een leuke en informele kennismaking om te kijken of wij de juiste organisatie voor jou zijn. Na het gesprek heb jij een volledig beeld van ConQuaestor en wat je van ons kunt verwachten.

Lees meer

Week 2. LTP test

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenNa het gesprek heb je rustig de tijd om na te denken of je nog steeds enthousiast bent. Ik bel je na een paar dagen of wij verder met je willen en uiteraard jij met ons. In het positieve geval nodig ik je uit voor het assessment.

Lees meer

Week 2. Tweede gesprek

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenJe hebt het assessment afgerond en deze is positief. Wij plannen een tweede afspraak met een business manager. In dit gesprek krijg je meer informatie over de business en welke opdrachten wij doen.

Lees meer

Week 3. Contractondertekening

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenGefeliciteerd! Je gaat bij ons starten. Er moet natuurlijk wel een contract getekend worden. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we alle details en tekenen we het contract.

Lees meer

Week 4. First day

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenTijdens de firstday ontvang je praktische informatie over het werken bij ConQuaestor en leer je andere collega’s kennen.

Lees meer

Week 4. Kennismaking business manager

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenDe Firstday! Je eerste dag wordt ingeluid door onze collega’s die jou meenemen in de geschiedenis en werkwijze van ConQuaestor. Je ontvangt praktische informatie om meteen aan de slag te kunnen.

Lees meer

Week 5. Kick-off traineeship

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenEen leuke middag en avond met je mede-trainees. Je leert de andere trainees kennen en krijgt een goed beeld wat je de komende 1, 5 jaar gaat doen.

Lees meer

Week 6. Eerste opdracht

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenSpannend, je eerste opdracht. Naast het volgen van de trainingen start je met een opdracht waar je werkervaring binnen finance opdoet. Non-profit of profit – groot of klein bedrijf – banken of industrie; het kan allemaal.

Lees meer

Week 6. Eerste training

mei 29, 2018

Leestijd: 0 minutenJe start met het trainee programma. Allerlei gave en interessante trainingen m.b.t. de vakinhoud maar ook om je persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.

Lees meer

  • Ik wil meedoen aan het traineeship Business Analytics van ConQuaestor!

    Vertel ons welke opleiding je hebt gedaan en wat je werkervaring is en wij komen zo snel mogelijk bij je terug.