Ferry Terpelle bij Unilever

Dertien maanden heb ik bij Unilever rondgelopen als onderdeel van de finance afdeling die ondersteuning biedt aan de globale inkoopafdeling. Deze ondersteuning is op het gebied van performance management aangezien de inkopers moeten begrijpen wat de impact is van veranderingen in prijzen en volumes.

In eerste instantie moest ik een teamlid vervangen wie met zwangerschapsverlof ging, maar al snel kreeg ik de ruimte om zelf een project te initiëren. Het proces om inzicht te geven in de hooiberg aan data bestond veelal uit het download van extracten uit meerdere systemen, deze te consolideren en vervolgens grote, onoverzichtelijke Excel files te delen. De noodzaak om gebruik te maken van hedendaagse technologie ligt voor de hand en zo is project “Bedrock” gestart. Het doel is om data uit 9 systemen samen te laten komen in het Enterprise Data Warehouse en deze vervolgens weer te verspreiden via dashboards in Tableau, maar ook via een OLAP cube. Op deze manier worden de uiteenlopende behoeften van verschillende stakeholders tegemoet gekomen terwijl de performance van de tools wordt gewaarborgd.

“Zonder Ferry waren al deze rapportage en IT verbeteringen niet in deze stroomversnelling gegaan. Terugkijkend kan ik dus zeker stellen dat de inzet van Ferry bij Unilever een succes is geweest.”  – John Overgaauw, Information & Analytics Manager Global Procurement Finance at Unilever

Over dit artikel

  • Door: Redactie
  • Datum: 22 december, 2017
  • Leestijd: 2 minuten