Alex Appelman bij I-SEC

Mijn naam is Alex Appelman en sinds 2017 ben ik werkzaam voor ConQuaestor. Mijn loopbaan bij ConQuaestor begon met een opdracht bij I-SEC Nederland, een van de grootste particuliere luchthavenbeveiligers op Schiphol, namelijk met zo’n 1.500 medewerkers.
Initieel bestond de opdracht uit een project wat drie maanden zou duren. De rol die ik hier had was om financiële analyses uit te voeren. Hiermee ging ik aan de slag aan de hand van Excel. Er was een behoorlijke handigheid nodig in Excel om aan de slag te kunnen; van het werken met matrixformules tot datums, het inventief gebruik maken van min-max formules en vooral rekening houden met behoorlijk wat uitzonderingen. Ook was het in dit proces heel belangrijk om de juistheid van de berekende data te waarborgen. Dit deed ik door regelmatig controles op steekproefbasis uit te voeren en door tekstueel al mijn acties vast te leggen, zodat het hele proces altijd vanaf begin af aan nog doorlopen kon worden, wat ik zelf ook meerdere malen heb gedaan.
Na de eerste drie maanden is mijn opdracht nog met twee maanden verlengd. In de eerste drie maanden had ik me als geen ander in het onderwerp verdiept, en was ik de juiste persoon om te sparren met softwareconsultants over de implementatie van het nieuwe systeem. Ook speelde ik een belangrijke rol in het testen van deze nieuwe inrichting. Mijn berekeningen werden tegenover die van het systeem gezet om enige verschillen te verklaren, of het liefst natuurlijk te herstellen.
Aan het eind van de opdracht had ik uitgerekend wat ik moest uitrekenen en was de ‘launch’ van het nieuwe systeem succesvol. Het was een uitdagende opdracht, aangezien ik een eigen project kreeg waar ik uiteindelijk verantwoordelijk was voor de resultaten. Tijdens de opdracht heb ik veel kunnen leren; niet alleen over Excel, maar ook over de organisatiedynamiek en wat er allemaal komt kijken bij een systeemimplementatie. Al met al kan ik het een zeer geslaagde opdracht noemen waar ik met plezier op terugkijk!

Over dit artikel

  • Door: Redactie
  • Datum: 17 april, 2018
  • Leestijd: 3 minuten