Storytelling - Business Control - ConQuaestor
Academy » Evenementen »

Storytelling – Business Control

27, 28 juni & 8 juli

“De business controller is de storyteller van de cijfers/data waardoor mensen in beweging komen”

Vanuit het Competence Center Business Control & Partnering organiseren wij met regelmaat kennis- en inspiratiesessies. Op 27 en 28 juni staat de training Storytelling voor Business Controllers gepland.

Er was eens…

Ruud staat op met een knoop in z’n maag. Vandaag is zijn belangrijkste presentatie van het jaar, de jaarcijfers. En hij gaat iets doen wat ie nog nooit heeft gedaan. Misschien maakt hij zichzelf wel totaal belachelijk. Hij is toch gewoon een goede business controller en geen theatermaker of iets dergelijks? Maar als het lukt zal hij z’n directeur in het hart raken. Met een ervaring die ze niet meer zullen vergeten.

Even rustig ademhalen… Hij denkt terug aan de storytellingtraining:

 • Inspireer je publiek om met de inzichten uit je data-analyses aan de slag te gaan.
 • Mooie visuals zorgen voor inzichten.
 • Zorg voor een goede spanningsopbouw.
 • Kies de juiste hoofdpersoon voor je verhaal.
 • Neem je publiek mee.
 • Gebruik krachtige beelden en metaforen.
 • Inspireer je publiek om met de inzichten uit je eerdere analyses aan de slag te gaan.

Het zit er allemaal in. Hij voelt zich al een stuk rustiger. Sterker nog, hij heeft er zin in! En vertrouwen dat ie gaat vlammen vanmiddag. Dit gaat z’n werk zoveel leuker en beter maken. En klanten gaan hier van smullen! De trainingen over storytelling hebben hem zeker veranderd. Nee, hij is niet meer alleen een goede controller. Hij is ook een echte verhalen verteller.

Waarom deze workshop Storytelling

 1. Ontwikkelingen als visualisatie van Big Data, Artificial Intelligence, Machine Learning zal leiden tot verbeterde analyses en inzichten
 2. Waarde wordt echter pas gecreëerd wanneer aan de inzichten actie wordt gekoppeld waardoor verandering plaats vindt
 3. De Business Controller heeft vanwege zijn positie in de organisatie de ideale positie om deze waarde te creëren door de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste mensen te krijgen
 4. De Business Controller heeft de juiste soft skills om dit verhaal overtuigend te brengen aan de juiste stakeholders

Driedaagse workshop Storytelling op 27, 28 juni en 8 juli. Gericht op het ontwikkelen van de hardskills om het juiste verhaal uit de cijfers te krijgen en de juiste soft skills om dit verhaal overtuigend te vertellen.

Data driedaagse workshop

 • 27, 28 juni en 8 juli

Kosten

€1950,-

Dit evenement wordt vanuit ConQuaestor georganiseerd door Marc Morgenland, onder andere verantwoordelijk voor het Competence Center Business Control.

Wil je meer informatie of deelnemen?