Business Control & Partnering - ConQuaestor
Academy » Competence Centers » Business Control & Partnering

Business Control & Partnering

Finance business denkkracht

Business controllers zijn vakinhoudelijk geschoolde professionals met sterke analytische vaardigheden die verstand hebben van finance én de business. Die weten wat de cijfers betekenen én het verhaal erachter kunnen vertellen. En die pro-actief meedenken over strategie en beleid. Maar er is meer nodig om businesspartner te zijn.

Finance als business partner

Veranderingen voltrekken zich tegenwoordig in een ongekend snel tempo, waardoor de gemiddelde levensduur van businessmodellen steeds korter wordt. Succesvol blijven vraagt om andere vaardigheden en een andere manier van denken. Zeker ook voor de financiële functie. Business controllers vervullen hierin een belangrijke rol.
Steeds vaker vervult de controller met succes de rol van business- of strategisch partner. Belangrijk zijn hierbij de soft skills, zoals adviseren en coachen. En een bedrijfskundige toolkit: kennis van o.a. business model innovatie, strategisch management, lean six sigma, value chain management en change management.

Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen?

ConQuaestor ondersteunt u graag om de juiste competenties in uw organisatie te verankeren. Zo kunt u een volwaardige business control-functie inrichten, die uw organisatie ondersteunt om uw strategische ambities waar te maken.
Wij bieden hiervoor de volgende diensten aan:

  • Inzet van interim business controllers;
  • Optimalisering van uw business control-functie d.m.v. de scan ‘finance als business partner’;
  • Business control workshops en competentietrainingen;
  • Inzet van finance change-managers;
  • Inzet van professionals die als coach of meewerkend voorman uw business controllers naar een hoger partnerniveau brengen

Wilt u meer weten? Lees verder op impactcontroller

Neem contact op met onze specialist

Marc Morgenland
Manager Competence Center Business Control
bel mij