Meer dan Business Control alleen - ConQuaestor
Academy » Artikelen »

Meer dan Business Control alleen

6 november 2018 N. van Wendel de Joode
Artikel Meer dan Business Control

Business Controller bij beveiligingsbedrijf werkzaam op Schiphol

 “In verband met een vervroegd zwangerschapsverlof ontstond er plotseling een capaciteitsprobleem bij I-SEC.  Niels heeft vervolgens de rol van Business Controller goed ingevuld”. – Frans Peek, Business Manager

Zes maanden ben ik werkzaam geweest bij I-SEC Nederland, onderdeel van de internationale organisatie I-SEC met diverse vestigingen in een groot aantal landen in en buiten Europa. I-SEC Nederland, de entiteit waarvoor ik heb gewerkt, is een beveiligingsbedrijf dat vooral opereert op de luchthaven Schiphol.

Na een korte inwerkperiode heb ik het werk snel eigen kunnen maken. Als Business Controller voor Nederland was ik medeverantwoordelijk voor de P&C cyclus. Daarbij gaf ik, samen met de Finance Manager en de mensen in de business, verklaringen bij de cijfers van de Nederlandse entiteit.

I-SEC is een dienstverlenend bedrijf waardoor de uren van cruciaal belang zijn. Als Business Controller stelde ik het wekelijkse dashboard van urenbesteding op en was ik bezig met de volgende onderwerpen: Hoeveel uren moeten er ingezet worden om aan de gevraagde uren vanuit Schiphol te voldoen? Hoeveel van deze uren betroffen inleen? Hoe verliep het inplannen van de beveiligers? Hoe verloopt het ziekteverzuim?

Daarnaast heb ik een goede en prettige bijdrage geleverd binnen de permanente projectgroep bestaande uit professionals uit het middenmanagement. De vraag vanuit Schiphol voor beveiligers is onderhevig aan een seizoenspatroon. Zo is er bijvoorbeeld in de meivakantie en zomervakantie een grote piek in het aantal benodigde beveiligers. Om te voldoen aan deze vraag van Schiphol hebben wij binnen de permanente projectgroep plannen uitgewerkt. Dit betrof met name het aantrekkelijker maken van bepaalde contractvormen om zodoende het personeelsbestand verder te kunnen flexibiliseren.

De deelname aan de permanente projectgroep was voor mij een hele leerzame ervaring op business control gebied en ik verwacht dat ik me mede als gevolg hiervan verder zal kunnen door ontwikkelen bij volgende opdrachten.

bel mij