Battle for the New Generation - ConQuaestor
Academy » Artikelen »

Battle for the New Generation

3 oktober 2018
Battle for the

Internships, externships, management traineeships, stages; veel benamingen voor korte of langere ontwikkeltrajecten voor Young Professionals. Veel bedrijven hebben een dergelijk programma en echt onderscheidend is het al lang niet meer. Waarom is dat?

Geleidelijk nemen de professionals die behoren tot de generaties Y (1980-2000) en Z (vanaf voor 2000) de arbeidsmarkt over. Voor de Y-generatie draait het niet meer om ‘een baan voor het leven’, maar om ontwikkelen, kansen aangrijpen en work-life balance. Deze generatie maakt in 2020 50% van de werkende beroepsbevolking uit en is continue op zoek naar nieuwe persoonlijke ervaringen zoals werken in het buitenland. Voor de Z-generatie zijn doelen vooral persoonlijk en moet werk in evenwicht zijn met maatschappelijke betrokkenheid, passies, sport en wereldreizen.

Is uw onderneming in staat om deze generaties te boeien en te binden?

ConQuaestor is een organisatie die in staat is Young Professionals te werven omdat we aansluiten bij de behoeften van deze generaties. Wij hebben de omvang om een traineeship aan te bieden waar 3 keer per jaar 15 startende professionals instromen. Tegelijkertijd hebben wij ook de mogelijkheid om tussendoor de ruimte te bieden voor persoonlijke doelen zoals wereldreizen

Het Finance Traineeship als voorbeeld van onze samenwerking met uw organisatie

ConQuaestor recruit Finance Trainees voor u. We selecteren talentvolle en ambitieuze HBO/WO starters. Relevante werkervaring 0-1 jaar en screening op persoonlijkheid, intelligentie en vaardigheden. Trainees nemen deel aan het Finance Traineeship van ConQuaestor. Het traineeship is een intensief ontwikkelproces door training, coaching en begeleiding.

Trainees starten na elkaar of tegelijk bij uw bedrijf in 3 verschillende functies. Dit zijn bijvoorbeeld.

  • Trainee 1: Accounting
  • Trainee 2: Reporting & Analytics
  • Trainee 3: Controlling

De trainees rouleren iedere 6 maanden van functie. En na 18 maanden hebben de trainees het traineeship afgerond bij ConQuaestor en uw bedrijf. Trainees ontvangen een certificaat van succesvolle afronding van het traineeprogramma. U heeft de mogelijkheid om een trainee voor permanente positie te werven.  Naast het Finance Traineeship, biedt ConQuaestor ook een Business Analytics & Reporting Traineeship, gericht op functies als Reporting & Analyse, Business Intelligence en Data Science.

bel mij