"ABN AMRO, een ervaring rijker!" - ConQuaestor
Academy » Artikelen »

“ABN AMRO, een ervaring rijker!”

19 juli 2018
ABN AMRO

Mijn naam is Johan van Eck en mijn meest recente opdracht was een derivatenproject bij ABN AMRO. Hierbij was ik actief op de afdeling Financial Services. De aanleiding van de opdracht was het uniform herstelkader rentederivaten. Het doel was om klanten van de bank op een correcte manier te compenseren en om het project voor het eind van 2018 af te ronden.

Ik begon aan de opdracht met het idee dat deze snel afgerond kon worden. Dit bleek uiteindelijk een stuk minder snel te gaan dan verwacht. Er werd van mij verwacht dat ik het uniform herstelkader rentederivaten zo snel mogelijk en op een correcte manier zou uitvoeren. De risico’s hierbij waren vertraging en daardoor het schaden van de belangen van verschillende partijen. Ik heb mijn uiterste best gedaan om alle belangen van de verschillende partijen zo goed mogelijk te behartigen.

In het jaar van mijn opdracht bij ABN AMRO, hebben alle klanten een voorschot gekregen en is er een start gemaakt met de definitieve berekening. Ik ben in meerdere teams actief geweest. Zo begon ik bij het Prescan-team en ben daarna gaan werken bij het Toepassen Herstelkader-team (het berekeningsteam). Ik ben het meest trots op het feit dat ik medeverantwoordelijk ben voor de opzet van de bevoorschotting. Daarnaast had ik een squad lead-rol, wat mij goed bevallen is. Ik heb geleerd om leiding te geven, een team echt aan te sturen en presentaties te houden. Ik heb het belang van samenwerken met verschillende partijen geleerd. Dit vond ik tegelijkertijd de grootste uitdaging. Ik heb moeten leren om te schakelen tussen verschillende partijen en hen op elkaar af te stemmen.

Ik vond de opdracht een geweldige uitdaging, die ik met veel enthousiasme heb aangepakt en met plezier heb doorleefd. Op naar de volgende!

bel mij